theovromatheovromatheovromatheovromatheovromatheovroma

 

 

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 

 

 

 

 

 

 

κορμός σοκολάτας

Υλικά:
  • ½ βιτάμ σοφτ
     
  • 1 πακέτο πτι μπέρ Παπαδοπούλου
     
  • 3 κουτ. σούπας κακάο
     
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
     

 

Εκτέλεση:

 

Ανακατεύουμε το βιτάμ με το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το κακάο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο υπόλοιπο υλικό.

Ανακατεύουμε καλά.Ρίχνουμε όλο το υλικό σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο, το τυλίγουμε σε σχήμα ρολού και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει για περίπου 3 ώρες.

Σερβίρεται κρύο.

 

καρυδάτα

 

Υλικά:
  • 150 γρ. σοκολάτα

  • 1 κομμάτι φρέσκο βούτυρο στο μέγεθος καρυδιού

  • 2 κουτ.σούπας ζάχαρη

  • 1 μικρό κουτί γάλα εβαπορέ

  • 1/2 φλυτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα

  • 1 φλυτζάνι καρύδα

  • λίγη βανίλια

 

Εκτέλεση:
 


Λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και την ζάχαρη. Το βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα καρύδια, την καρύδα και την βανίλια.

Το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει. Πλάθουμε μπαλάκια και τα τυλίγουμε σε καρύδα ή καρύδια ψιλοκομμένα.

 

 

 

 


ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες


οι συνταγές της παρέας

Greek cook

chocosplash

συνταγές μαγειρικής