Ο Κόσμος των Κοκτέιλ

Τα σύνεργα του Παρασκευαστή

 
 

• Μεζούρα (Ευρωπαϊκή 4 cl και 2 cl): είναι απαραίτητη, διότι μετρώντας πάντα τις αναλογίες των συστατικών ενός κοκτέιλ, μπορούμε να το φτιάχνουμε πάντοτε το ίδιο. Ακόμα και οι καλύτεροι barmen, δεν μπορούν να επιτύχουν ακριβώς την ίδια δοσολογία!

• Shaker: Είναι το εργαλείο που χρησιμοποιούν όλοι οι cocktail makers. Χρησιμοποιείται για να τοποθετηθούν όλα τα συστατικά της συνταγής και προσθέτοντας τον πάγο να αναμιχθούν και να δροσιστούν.

• Blender: Με το blender μπορούμε να φτιάξουμε καταπληκτικά Frozen Cocktails. Τοποθετούμε τα συστατικά της συνταγής στο blender και προσθέτουμε αρκετό πάγο για να αποκτούν τα κοκτέιλ μας «γρανιτώδη» υφή. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε παγωτό με γεύση της αρεσκείας μας σε συνδυασμό με κάποιο λικέρ. Επίσης, συνδυάζοντας καλοκαιρινά φρούτα και βότκα ή ρούμι μπορείτε να δημιουργήσετε καταπληκτικά Fruit Punch.

• Αποχυμωτής: Αν επιθυμούμε κοκτέιλ με φρουτοχυμό, ιδανικό θα ήταν να έχουμε φρέσκο χυμό του φρούτου της συνταγής. Προσθέτει περισσότερα αρώματα και κάνει τη γεύση εκπληκτική. Μεγάλη προσοχή στο φρέσκο χυμό λεμονιού. Θα πρέπει να δοκιμαστεί πριν από τη χρήση του, διότι πιθανόν να έχει πολύ όξινη γεύση και θα πρέπει να αραιωθεί με νερό.

Tips

• Παγωμένα ποτήρια.

• Το χτύπημα στο shaker δεν πρέπει να γίνεται περισσότερες από 5 - 7 φορές, διότι με περισσότερες λιώνει ο πάγος και νερώνει το cocktail.

• Να χρησιμοποιούνται παγάκια μεγάλου μεγέθους για να μη λιώνουν γρήγορα.

• Να χρησιμοποιείτε αναδευτήρα ή καλαμάκι για να ανακατεύετε ανά τακτά διαστήματα το ποτό σας.