Βασικές
Κατηγορίες Τσαγιού
Μαύρο:
εδώ η διαδικασία της ζύμωσης
ολοκληρώνεται.
Αποτελεί το αγαπημένο τσάι των Άγγλων και
εντάσσεται στην παράδοση πολλών χωρών.
Ένας μύθος λέει ότι το 17ο αιώνα ένα
φορτίο πράσινου τσαγιού από την Κίνα έφτασε στο Λονδίνο έπειτα από ένα
πολύ μακρύ ταξίδι και όχι κάτω από ιδιαίτερα καλές συνθήκες. Το τσάι
από πράσινο έφτασε μαύρο και οι Άγγλοι, που δεν ήταν πολύ καλοί γνώστες
του τσαγιού, το πέρασαν για κανονικό, τους άρεσε και παρήγγειλαν ξανά
το ίδιο…
Τα φύλλα του τσαγιού απλώνονται στο ζεστό αέρα,
μετά τυλίγονται και στη συνέχεια περνάνε σε δωμάτια με πολύ υγρασία όπου
και ξεκινά η διαδικασία της ζύμωσης. Μετά ψήνονται σε πολύ υψηλή
θερμοκρασία και στο τέλος διαχωρίζονται σε δυο κατηγορίες ανάλογα με
την ποιότητα και το μέγεθος των φύλλων (σπασμένα και ολόκληρα φύλλα).
|