Βασικές Κατηγορίες Τσαγιού
Πράσινο: βασικό του χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έχει υποστεί
καμία ζύμωση.
Υφίσταται μια σύντομη επεξεργασία που διακρίνεται
σε τρία στάδια: ψησίματος, τυλίγματος και φωτιάς. Το πρώτο στάδιο έχει
ως στόχο να σκοτωθούν τα ένζυμα που θα προκαλούσαν τη ζύμωση και θα
αποχρωμάτιζαν τα φύλλα. Αυτό επιτυγχάνεται με απότομο ζέσταμα των φύλλων
στους 100ο C. Τα φύλλα μαλακώνουν
και μπορούν εύκολα να τυλιχτούν ή να διπλωθούν με το χέρι έτσι ώστε να
πάρουν σχήμα μικρής μπαλίτσας ή κλαδιού. Τέλος, ξεραίνονται σε ζεστό
αέρα μέχρι τα φύλλα να μην κρατήσουν πάνω από 5-6% υγρασία.
|