Home
Σκυλιά
Γάτες
Τρωκτικά
Ερπετά
Σε κίνδυνο
Άρθρα
Πληροφορίες - Επικοινωνία

Ζώα σε κίνδυνο


Τα ζωάκια που βλέπετε στις παρακάτω εικόνες είναι μερικά μόνο από τα απειλούμενα είδη που βρίσκονται στη χώρα μας και χρειάζονται τη βοήθειά μας. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε αυτή τη θέση εξ'αιτίας της λαθροθηρίας, της αδιαφορίας και διάφορων άλλων καταστροφών που προκαλεί...ποιός άλλος; Ο άνθρωπος! Περισσότερα γι'αυτά θα βρείτε στη σελίδα του WWF

Αγριόγιδο

Δελφίνι

Κυριότερη απειλή του είδους είναι η λαθροθηρία και η καταστροφή μέρους των βιοτόπων λόγω των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

Η θαλάσσια ρύπανση, η τυχαία σύλληψή τους σε αλιευτικά εργαλεία, η υπεραλίευση και η εσκεμμένη θανάτωσή τους είναι μόνο μερικές από τις απειλές που δέχεται αυτό το αξιολάτρευτο είδος.

Θαλάσσια Χελώνα

Καφέ Αρκούδα

Η υποβάθμιση και η καταστροφή των βιοτόπων αναπαραγωγής του είδους, η παγίδευση σε αλιευτικά εργαλεία και η ύπαρξη σκουπιδιών και πλαστικών σακουλών καθώς και η αυξημένη τουριστική ανάπτυξη κοντά στις παραλίες ωοτοκίας αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για τη μείωση του πληθυσμού της θαλάσσιας χελώνας.

Η λαθροθηρία, η θανάτωση από πρόθεση αλλά και η καταστροφή των βιοτόπων λόγω της επέκτασης των ανθρώπινων δραστηριοτήτων είναι τα σημαντικότερα εμπόδια στην εξάπλωση του είδους.

Κόκκινο Ελάφι

Μαυρόγυπας

Το λαθραίο κυνήγι είναι η κύρια αιτία που περιορίζει την εξάπλωση του είδους στη χώρα ενώ η εντατικοποίηση της γεωργίας εμποδίζει τη φυσική διαπορά του σε νέους βιοτόπους.

Θνησιμότητα για την οποία ευθύνονται άμεσα ή έμμεσα οι άνθρωποι και η μείωση της διαθεσιμότητας τροφής. Κύρια αιτία θανάτου αποτελούν τα δηλητηριασμένα δολώματα.

Μεσογειακή Φώκια

Τσακάλι

Τα κυριότερα αίτια της μείωσης του πληυσμού του είναι η καταστροφή των βιότοπων του ζώου καθώς και η εκ προθέσεως θανάτωσή του.

Κύρια απειλή η καταστροφή βιοτόπου και, μέχρι το 1990 οπότε και άλλαξε ο νόμος, η θήρευση καθώς είχε κηρυχθεί επιβλαβές είδος.