Δημιουργείστε κατασκευές για όλες τις ηλικίες

Καλοκαιρινές Κατασκευές

Καστράκι από άμμο

Υλικά
• 2 άδεια ρολά από χαρτί
• Ψαλίδι
• Χάρτινο πιάτο
• Χρωματιστή άμμο
• Άσπρη παχύρρευστη κόλλα
• Paint brush
• Colored construction paper or card stock
• Wooden craft stick (popsicle stick)
• Paints or markers



1. Ξεκινήστε τη χειροτεχνία για να φτιάξετε ένα καστράκι από άμμο κόβοντας τα ρολά από το χαρτί σε διάφορα μήκη, όπως φαίνεται στην εικόνα. Το πόσο μακριά θα είναι τα ρολά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία και έτσι άλλωστε το κάθε κάστρο θα φαίνεται μοναδικό!

 

cut paper towel tubes








2. Ρίξτε λίγη άμμο στο χάρτινο πιάτο μέχρι να καλυφθεί εντελώς ο πάτος του πιάτου.


 

sand



3. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο περάστε μια λεπτή στρώση άσπρης κόλλας στο χάρτινο ρολό. Εάν έχετε πολλά παιδιά που συμμετέχουν σε αυτή τη χειροτεχνία μπορείτε να βάλετε την κόλλα σε ένα πλαστικό μπολ και να βάλετε τα παιδιά να βουτάνε τα ρολά τους στην κόλλα.

 

applying paint




4. Κατόπιν βουτήξτε το κάθε ρολό χαρτί στο πιάτο με την άμμο και πιέστε την, ώστε να καλυφθεί με άμμο. Τινάξτε το ρολό για να φύγει η περισσευούμενη άμμος και αφήστε τη να στεγνώσει καλά.

 

rolling tube in sand






5. Προσθέστε κι άλλη άμμο στο πιάτο, αν το κρίνετε απαραίτητο, και κατόπιν προσθέστε μια κουταλιά κόλλας στην άμμο, όπως φαίνεται στις εικόνες. Χρησιμοποιείστε ένα κουτάλι κι ανακατέψτε την κόλλα με την άμμο, μέχρι το μείγμα να είναι υγρό και λασπώδες. Τοποθετήστε το ρολό χαρτί στο πιάτο, ξεκινώντας με την ψηλότερη στο βάθος και την μικρότερη μπροστά. Πιέστε το μείγμα άμμου- κόλλας γύρω από το ρολό για να σταθεροποιηθούν στη θέση τους. Απλώστε το υπόλοιπο μείγμα άμμου- κόλλας σε όλο το πιάτο.

Αφήστε το να στεγνώσει.


 

adding glue to sandstanding tubes up on the plate




6. Για να φτιάξετε μια σημαία, βάψτε ένα μικρό ξυλάκι (ή οδοντογλυφίδα). Πάρτε ένα χρωματιστό χαρτί ή χαρτόνι και κόψτε ένα κομμάτι σε τρίγωνο. Μπορείτε πάνω να γράψετε κάτι ή/ και να το κάνει το παιδί πιο προσωπικό, γράφοντας π.χ. το όνομά του. Κολλήστε το τριγωνικό χαρτί στο ξυλάκι κι ύστερα κολλήστε τη σημαία στο εσωτερικό ενός από τα ρολά.


 

coloring the wooden craft sticktriangle for flag
 

flag for sandcastle





Το κάστρο από άμμο είναι έτοιμο!!!

 

summer craft for kids




© Craft4Kids, All Rights Reserved.