Κεντρική
Πληροφορίες
Εξερευνώντας....
Παραλίες
Επικοινωνία

Πληροφορίες

 

Η Επαρχία Σελίνου ήταν , μέχρι το 1997, μονάδα τοπικής διοίκησης του νομού Χανίων . Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του Νομού Χανίων και συνόρευε Βόρεια με την Επαρχία Κισσάμου, βορειοανατολικά με την Επαρχία Κυδωνίας και ανατολικά με την Επαρχία Σφακίων. Νότια βρέχεται από το Λιβυκό πέλαγος και δυτικά από τη Μεσόγειο θάλασσα. Περιελάμβανε τους Δήμους Καντάνου ,Ανατολικού Σελίνου και Πελεκάνου. Πρωτεύουσα της επαρχίας ήταν η Κάντανος στο κέντρο της επαρχίας.

Με το Πρόγραμμα Καλλικράτης συνενώθηκαν οι δήμοι αυτοί και συστάθηκε ο Δήμος Καντάνου - Σελίνου. Η έκταση του νέου Δήμου είναι 369,06 τ.χλμ και ο πληθυσμός του 7.334 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του νέου δήμου ορίστηκε η Παλαιόχωρα και ιστορική έδρα η Κάντανος.

Η οικονομία της επαρχίας στηρίζεται στην γεωργία (θερμοκηπιακές καλλιέργειες κυρίως στην Κουντούρα και ελιές στο εσωτερικό), την κτηνοτροφία (αιγοπρόβατα) και τον τουρισμό. Κυριότερο τουριστικό θέρετρο με ικανοποιητικό αριθμό μικρών και μεσαίων τουριστικών μονάδων, εστιατόρια, μπαρ, ντίσκο κ.α. είναι η Παλαιόχωρα που είναι και η μεγαλύτερη σε πληθυσμό κωμόπολη και ακολουθεί η μικρότερη κωμόπολη Σούγια. Καταπληκτικές και πεντακάθαρες είναι οι παραλίες του Λιβυκού Πελάγους. Στις παραλίες δυτικά της Παλαιόχωρας θα υπάρχουν κέδροι, ένα δέντρο που ευδοκιμεί μόνο στη νότια Κρήτη και την Αφρική.

 

                                 Ιστορική Αναδρομή                 Πώς θα έρθω...