Μια καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα για όλες τις ώρες! Χυλοπίτες με γαλοπούλα σε σάλτσα γιαουρτιού Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο Αλμυρά σνακ για παιδιά με αυγό Μακαρονάδα με σάλτσα τυριού Ψαροκροκέτες της Νταϊάνα Κόχυλα Πατάτες γεμιστές με τυρί και μπέικον Mπισκότα βουτύρου με επικάλυψη σοκολάτας Μακαρόνια φούρνου με κρέμα τυριού και σπανάκι Φτιάχνουμε χρωματιστά κριτσίνια
ΣΝΑΚ ΜΕ ΟΜΕΛΕΤΑ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ
Οι υψηλές θερμοκρασίες απαιτούν συχνά και δροσερά γεύματα για να είμαστε ενυδατωμένοι. Μια έξυπνη και άκρως γευστική επιλογή είναι η φρουτοσαλάτα δομημένη σαν κύβος του Ρούμπικ. Τα χρώματα και οι γεύσεις εναλλάσονται και ο ουρανίσκος απογειώνεται! Ιδανική πρόταση και για το σνακ της παραλίας!
Υλικά:
100 γραμ. φέτα
2 ακτινίδια
150 γραμ. καρπούζι
Εκτέλεση:
Κόψτε και καθαρίστε τα ακτινίδια σε κυβάκια. Εν συνεχεία κόψτε σε ισομεγέθη κυβάκια και το καρπούζι με τη φέτα και τοποθετήστε τα το ένα πάνω στο άλλο όπως δείχνει η φωτογραφία.
250 γρ. τυρί κρέμα/ 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά/ 5 ώριμες αλλά σφικτές μπανάνες/ 2 κουτ. σούπας μέλι/ 3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
Πρώτα φτιάχνουμε τη βάση του cheesecake. Θρυμματίζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζω σε ένα μπολ. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω καλά, μέχρι να βραχούν ομοιόμορφα. Βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για 15 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα.Εν συνεχεία φτιάχνω τη κρέμα. Βάζω τη ζελατίνη να μαλακώσει σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ το τυρί, και σε ένα άλλο μπολ χτυπάω την κρέμα γάλακτος Την προσθέτω στο τυρί και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω 3 από τις μπανάνες, προσθέτω το μέλι και τις πολτοποιώ με ένα πιρούνι. Προσθέτω τον πολτό στο μείγμα του τυριού και ανακατεύω. Στύβω τη ζελατίνη και τη ρίχνω στο ζεστό χυμό, ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Αδειάζω το χυμό στο μείγμα του τυριού, ανακατεύω ξανά και απλώνω το μείγμα αυτό πάνω από τη βάση των μπισκότων.Αφήνω το cheesecake στο ψυγείο να πήξει Υλικά: 500 γρ. χυλοπίτες/ 400 γρ. στήθος φιλέτο γαλοπούλας/1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. ελαιόλαδο/ 1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο/½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
150 γρ. κρέμα γάλακτος/ 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό/ 2 κ.σ. κοφτές φυτίνη
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις/ αλάτι/ πιπέρι
Eκτέλεση: Βάλτε τις χυλοπίτες να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 8-12 λεπτά. Κόψτε τη γαλοπούλα σε λεπτές λωρίδες και σόταρετε μαζί με την Φυτίνη το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια σβήστε με κρασί και αλατοπιπερώστε προσθέτοντας λίγο νερό για να σιγοβράσουν όλα τα υλικά και η γαλοπούλα να γίνει μαλακή και τρυφερή. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος να βράσει και όταν αρχίσει και δένει ρίξτε και το γιαούρτι και ανακάτεψτε για 1-3 λεπτά. Για να δέσει η σάλτσα τη βάζουμε με το διαλυμένο σε νερό αλεύρι μέχρι να πήξει και να γίνει κρεμώδης. Βάλτε τώρα και τη μισή Φuτίνη και ανακατέψτε. Σουρώστε καλά τις χυλοπίτες και έτσι όπως είναι ζεστές ξαναρίξτε τις στο ίδιο σκεύος που βράσατε και προσθέστε ανακατεύοντας την υπόλοιπη Φuτίνη
Τα κρύα έρχονται και τα φαγητά επιβάλλεται να είναι ζεστά. Τα γιουβαρλάκια που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών εκτός από μια άχαρη σούπα που δεν αρέσει και πολύ στους λιλιπούτειους φίλους μας μπορούν και να σερβιριστούν και ως φουρνιστά.
Υλικά:
1 κιλό κιμά
2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι καρολίνα
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
2 λεμόνια
αλεύρι
δυόσμος
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί (εκτός από το ελαιόλαδο) και πλάθουμε γιουβαρλάκια σε σχήμα μακρόστενο, όπως τα σουτζουκάκια. Τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε στη σειρά σε ένα βαθύ ταψί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στα γιουβαρλάκια. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο νερό, το χυμό των λεμονιών και τα ψήνουμε στο φούρνο, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους.
Σήμερα το μεσημέρι προσφέρετε στα παιδιά νόστιμα, υγιεινά και θρεπτικά κεφτεδάκια κοτόπουλου! Η κλασική συνταγή σε light έκδοση λόγω κοτόπουλου θα ξετρελάνει τους μικρούς μας φίλους!
Υλικά
400 γρ. κιμάς κοτόπουλου
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 αβγό
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι, βασιλικός, δυόσμος)
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι για πανάρισμα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά από κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αβγό, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώστε το μείγμα και αφήστε το στο ψυγείο σκεπασμένο με μεβράνη τροφίμων για μία ώρα. Πλάστε τα κεφτεδάκια και περάστε τα από το αλεύρι. Τηγανίστε τα στο ελαιόλαδο και σερβίρετε.
Υλικά: 3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του/ 3 φλ. ινδική καρύδα/ 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ/ 2 φλ. Ζάχαρη/ 6 αβγά/ 1,5 φλ. βούτυρο λιωμένο/1/2 φλ. γάλα φρέσκο
Για το σιρόπι: 3 ποτήρια ζάχαρη/ 2 ποτήρια νερό/ 1 κ.σ. χυμό λεμονιού/ Φλούδα ενός λεμονιού
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και την καρύδα. Σε μια άλλη λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τα αβγά ένα-ένα συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα από το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και την καρύδα εναλλάσοντάς το με γάλα και βούτυρο.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Μόλις κοκκινίσει σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι το τεστ της οδοντογλυφίδας ή του μαχαιριού να μας δείξει πως είμαστε έτοιμοι. Μόλις το γλυκό μας κρυώσει, φτιάχνουμε το σιρόπι, βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύοντάς τα μέχρι να πάρουν βράση και να αναμειχθούν σωστά. Αυτό δεν διαρκεί περισσότερο από 5 λεπτά.Αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού και περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι το κρύο γλυκό Υλικά:
800 γρ. κασέρι, τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα πλήρες
4 μεγάλα αβγά
βούτυρο ή ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
πιπέρι
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ή οβάλ πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε μέσα 5 φύλλα, βουτυρώνοντας το καθένα καλά με πινέλο. Απλώνουμε επάνω το μισό τριμμένο τυρί και ρίχνουμε αρκετό φρεσκοτριμένο πιπέρι. Στρώνουμε από πάνω τρία φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας( ή λαδώνοντας) το καθένα και απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί, με ανάλογο πιπέρι.
Καλύπτουμε με άλλα τρία βουτυρωμένα φύλλα. Τρυπάμε πυκνά την επιφάνεια μ' ένα πιρούνι, προσέχοντας να φτάσει βαθιά. Χτυπάμε σ' ένα μπολ τ' αβγά με τα 4/5 του γάλακτος, να αναμειχθούν καλά και ρίχνουμε το μείγμα επάνω στην πίτα. Την αφήνουμε να σταθεί 30′-45΄και μετά την ψήνουμε για 40΄. Ελέγχουμε το ψήσιμο σηκώνοντας την άκρη.
Υλικά: 2 μπούτια κοτόπουλο/1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο/1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη/ελαιόλαδο/2 κουτ. της σούπας μουστάρδα/αλάτι/πιπέρι/1 κουτ. του γλυκού ρίγανη/1/2 ποτήρι κρασί λευκό/1 κούπα ρύζι για σπυρωτό πιλάφι (κίτρινο)
Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε το κοτόπουλό μας το αλείφουμε με την μουστάρδα καλά. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο μας, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Βάζουμε ζεστό νερό να καλύψει το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά με κλειστό το καπάκι μας.Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ταψάκι μαζί με αρκετό υγρό από την κατσαρόλα μας το τοποθετούμε στο φούρνο και περιμένουμε να αρχίσει να κοχλάζει τότε προσθέτουμε το ρύζι μας έχουμε το νου μας μην μας τελειώσει το ζουμάκι για αυτό και δεν το πετάμε αυτό που έχει απομείνει στην κατσαρόλα μας. Δοκιμάζουμε αν ακόμα κρατάει το ρύζι προσθέτουμε λίγο ζουμάκι ακόμα. Αλμυρά σνακ για παιδιά με αυγό που συναρπάζουν τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα θρεπτικό σνακ ή ακόμα και μια πρόταση για τον μπουφέ του παιδικού πάρτι.
Υλικά συνταγής:
Στρογγυλά κρακεράκια,
αυγό, πιπερίτσες,
πρασινάδες
διάφορα άλλα λαχανικά.
Συνταγή: Βράστε ένα αυγό κι αφήστε το να κρυώσει αρκετά ώστε να μπορείτε να το κόψετε μετά σε ροδέλες. Τοποθετήστε την καθεμιά πάνω στα κρακεράκια και ψιλοκόβοντας με τη βοήθεια ενός ενήλικα, τα λαχανικά, διακοσμήστε τη. Φτιάξτε με τον τρόπο αυτό, αστείες φατσούλες και διασκεδάστε νόστιμα!
Υλικά:1/2 φλ.γάλα/ 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος/ 100 γραμ. μακαρόνια/ 1/2 κουταλιά αλεύρι
1 κουταλιά βούτυρο/ 80 γρ. τριμμένο τσένταρ ή 4 φέτες/100 γραμ. κίτρινο τυρί τριμμένο/ αλάτι
πιπέρι
Φτιάχνουμε τα μακαρόνια, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150-180 βαθμούς, και σε μια κατσαρόλα σε μεσαία-χαμηλή φωτιά βάζουμε το βούτυρο με το αλεύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σχεδόν ενιαίο. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά, μέχρι το μίγμα να είναι ομογενές.Προσθέτουμε τα τυριά(κρατάμε το 1/4 από το κίτρινο τυρί) και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να είναι μια ομοιογενής κρέμα. Ανακατεύουμε μέχρι όλα τα μακαρόνια να είναι καλά βουτηγμένα στη σάλτσα, και αδειάζουμε όλο το μίγμα σε κατάλληλο ταψί. Να έχει τέτοιο μέγεθος ώστε να γεμίζει 3-4 εκατοστά σε ύψος όταν προσθέσουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί από πάνω και βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Υλικά:10 φρέσκα κρεμμυδάκια/ 3 φλιτζάνια μαγειρεμένο λευκό ψάρι σε κομματάκια –μπακαλιάρος, πέρκα ή άλλο/ 1/4 του φλιτζ άνηθο/1/4 του φλιτζ μαϊντανό/ 2 κουταλιές κύμινο/1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο/αλάτι και λευκό πιπέρι/2 αυγά/αλεύρι/ελαιόλαδο
Εκτέλεση:Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια στο μίξερ. Προσθέτετε το ψάρι και τα βότανα και τα χτυπάτε όλα μαζί για να αναμειχθούν. Προσθέτετε το κύμινο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, και τα χτυπάτε. Ρίχνετε τα αυγά και χτυπάτε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και πυκνόρρευστο. Το μεταφέρετε σε μπολ και το φυλάτε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή μέχρι να σκληρύνει λίγο.Βάζετε ένα φλιτζάνι αλεύρι σε πιάτο ή λαδόκολλα. Βγάζετε το μείγμα ψαριού από το ψυγείο. Παίρνετε 1 γεμάτη κουταλιά και φτιάχνετε ένα μπαλάκι 5 εκ. Το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι.Ζεσταίνετε λίγο λάδι στο τηγάνι. Το λάδι πρέπει να κάψει, αλλά να μην καπνίσει. Βάζετε 4-5 μπουρεκάκια στο τηγάνι. Τα αναποδογυρίζετε με σπάτουλα για να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε και τα στραγγίζετε σε απορρ.χαρτί. Υλικά
1 μέτρια λιβανέζικη πίττα
1 κουταλιά σούπας σάλτσα ντομάτας
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
½ μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
½ μικρό κολοκυθάκι κομμένο
1 φέτα χαμ ή χαμ γαλοπούλας κομμένο σε μικρά κομματάκια (προαιρετικό)
50γρ τυρί τριμμένο
Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το γκριλ. Αλείφουμε την πίττα με τη σάλτσα ντομάτας. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κολοκυθάκι μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Τοποθετούμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στην πίττα. Ρίχνουμε από πάνω το χαμ ή χαμ γαλοπούλας (αν θα το χρησιμοποιήσουμε) και το τυρί. Ψήνουμε κάτω από το προθερμασμένο γκριλ για περίπου 4 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
Μπορούμε να βάλουμε οποιαδήποτε άλλα λαχανικά όπως κόκκινη πιπεριά, καλαμπόκι, ντομάτα, ελιές.
Υλικά:1 κιλό πατάτες / 250 γρ. κρεμώδες τυρί/ 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη/ 1 κουτ. σούπας μαϊντανός
1 φέτα μπέικον για κάθε πατάτα/ αλάτι/ πιπέρι
Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες (με τη φλούδα ή χωρίς) σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν έως το κέντρο τους, χωρίς όμως να διαλυθούν. Για να ελέγξουμε αν έγιναν, τις τρυπάμε με ένα ξύλινο καλαμάκι. Αφού βράσουν οι πατάτες, τις κρυώνουμε κάτω από κρύο νερό, τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση και με ένα κουταλάκι τις «σκάβουμε» λίγο φτιάχνοντας έτσι ένα κέλυφος σαν «βαρκούλα». Τη «σάρκα» της πατάτας που αφαιρούμε τη βάζουμε σε ένα μπολ.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Προσθέτουμε στο μπολ με τη σάρκα πατάτας το κρεμώδες τυρί, τη γραβιέρα, το μυρωδικό που επιλέξαμε και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε πολύ καλά με το πιρούνι, πιέζοντας ώστε να λιώσει η πατάτα και να αναμειχθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το προσθέτουμε στο μείγμα και με αυτό γεμίζουμε τις πατάτες και ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
Πλάθω μπισκοτάκια με τα δυο χεράκια, ο φούρνος θα τα ψήσει και τα πιτσιρίκια θα ξετρελαθούν να τα γευτούν με επικάλυψη σοκολάτας.
Υλικά:
180 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
95 γραμ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
95 γραμ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
150γρ σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
Εκτέλεση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° με αέρα. Τοποθετήστε σε δύο ταψιά από ένα χαρτί ψησίματος. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα σε ένα μέτριο μπολ μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε το αλεύρι και τις σταγόνες λευκής και μαύρης σοκολάτας. Ανακατέψτε εκ νέου μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Με ένα κουτάλι παίρνετε το μείγμα λίγο λίγο για να δημιουργήσετε μπαλάκια. Εν συνεχεία τοποθετείτε τα μπαλάκια στα ταψιά και τα πατικώνετε προσκετικά με ένα πιρούνι ούτως ώστε να απλωθούν στο σχήμα των μπισκότων. Ψήστε τα για 15 λεπτά. Υλικά
500 γρ.μακαρόνια/ 4 κ.σ. ελαιόλαδο/ 500 γραμμ. Σπανάκι/500 γραμμ. ανθότυρο
1½ φλ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη/ 1/2 φλ. τσαγιού γάλα/ 125 γρ. μοτσαρέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο/ αλάτι φρεσκοτριμμένο/ πιπέρι
Πλένουμε καλά το σπανάκι, το στύβουμε καλά με τα χέρια για να φύγουν τα περισσότερα υγρά του. Το πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το ανθότυρο. Προσθέτουμε το γάλα, τη μισή γραβιέρα και τη μισή μοτσαρέλα και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο, δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220οC στις αντιστάσεις.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10΄. Τα στραγγίζουμε καλά. Τα αδειάζουμε σε μικρό λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Τα περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με κουτάλι, να λαδωθούν καλά. Προσθέτουμε την κρέμα τυρί-σπανάκι και ανακατεύουμε ελαφρά. Περιχύνουμε με τα μακαρόνια, 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά. Τοποθετούμε στην τελευταία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για περίπου 15΄. Υλικά για τη ζύμη: 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις/ 50γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι μαγιά/150 γρ γάλα χλιαρό/100 γρ ζάχαρη/2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη γέμιση:2 μήλα/ 20 γρ. βούτυρο/40 ml. Μέλι/30 ml. χυμό λεμονιού/5 γρ. κανέλα/20 γρ. σταφίδες Για το γλάσο: 60 γρ. ζάχαρη άχνη/20 ml. μέλι
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα. Βάζουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι, το βούτυρο και την ζάχαρη, ανακατεύουμε, προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε στο τέλος το γάλα με την μαγιά και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χεριά. Δε θέλουμε η ζύμη να είναι σφικτή. Τοποθετούμε το μπολ σε ζεστό σημείο για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ό όγκος της ζύμης.
Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μπάλες ή και περισσότερες ανάλογα του μεγέθους των κρουασάν που επιθυμούμε.Κόβουμε το μήλο σε κύβους και το βάζουμε σε ένα τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά εκτός της ζύμη σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει. Ανοίγουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε τρίγωνα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά. Αναζητάτε έξυπνες και πάνω απ΄ όλα οικονομικές λύσεις για το σνακ του παιδιού στο σχολείο και στο σπίτι; Η λύση είναι αυτά τα χρωματιστά κριτσίνια που γίνονται εύκολα και γρήγορα.
Υλικά:
12 κριτσίνια ανάλατα
175 γραμ. σοκολάτα γάλακτος
τρούφα πολύχρωμη
ζελεδάκια
καραμελάκια
Εκτέλεση:
Λιώνετε τη σοκολάτα γάλακτος σε ένα σκεύος με χοντρό πάτο. Παίρνετε ένα ένα τα κριστίνια και τα βουτάτε στη λιωμένη σοκολάτα μέχρι τη μέση. Εν συνεχεία πασπαλίζετε τα κριτσίνια με την τρούφα, τα ζελεδάκια και τα καραμελάκια και τα αφήνετε για λίγο στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν. Μόλις σταθεροποιηθούν τα σερβίρετε.
Ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και ξυπνήστε τους όλους με ένα ρολόι που… τρώγεται! Εύκολη συνταγή για σνακ με ομελέτα για πρωινό. Φτιάξτε το και τα παιδιά θα ξετρελαθούν το πρωί.
Υλικά συνταγής:
Ψωμί του τοστ, Τυρί Ζαμπόν,
Ομελέτα, Καρότο, φορμάκια με διάφορα σχέδια
Συνταγή:
Χρησιμοποιήστε ένα πιάτο για βάση του ρολογιού σας. Κόψτε με φορμάκια της κουζίνας σε διάφορα σχήματα ψωμί του τοστ, τυρί, ζαμπόν ακόμη και ομελέτα και χρησιμοποιήστε τα ως αριθμούς του ρολογιού. Κόψτε καρότο για δείκτες και ρυθμίστε τους στην ώρα που θέλετε. Έτοιμο να καταπλήξει όσους βρεθούν στην κουζίνα σας!
Μια καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα για όλες τις ώρες!
Οι υψηλές θερμοκρασίες απαιτούν συχνά και δροσερά γεύματα για να είμαστε ενυδατωμένοι. Μια έξυπνη και άκρως γευστική επιλογή είναι η φρουτοσαλάτα δομημένη σαν κύβος του Ρούμπικ. Τα χρώματα και οι γεύσεις εναλλάσονται και ο ουρανίσκος απογειώνεται! Ιδανική πρόταση και για το σνακ της παραλίας!
Υλικά:
100 γραμ. φέτα
2 ακτινίδια
150 γραμ. καρπούζι
Εκτέλεση:
Κόψτε και καθαρίστε τα ακτινίδια σε κυβάκια. Εν συνεχεία κόψτε σε ισομεγέθη κυβάκια και το καρπούζι με τη φέτα και τοποθετήστε τα το ένα πάνω στο άλλο όπως δείχνει η φωτογραφία.
|