Στην τοπική κουζίνα κυριαρχεί το ελαιόλαδο και όλα τα
χαρακτηριστικά της μανιάτικης κουζίνας: ελιές, οπωρολαχανικά, χόρτα
βουνού.
Η Καρδαμύλη είναι ξακουστή για τα βότανα και τα μυρωδικά της, την
πρωτοκαθεδρία των οποίων κατέχει η ρίγανη.
Παραδοσιακά φαγητά: οι χυλοπίτες, η τυρόπιτα με μυζήθρα και
άνηθο, τα λαλάγγια, το παστό.
Το γλυκό που κυριαρχεί στην Καρδαμύλη σε γλέντια και χαρές, όπως
και σε όλη τη γύρω περιοχή, είναι οι μανιάτικες δίπλες.
|