Κεντρική Μαγειρική Ζαχαροπλαστική Κρασί Μικρά Μυστικά

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

ΥΛΙΚΑ

 

1 στήθος κοτόπουλο 600 γρ. κομμένο

 σε μικρά κομμάτια

2 κρεμμύδια ξερά μικρά κομμένα

σε λεπτές φέτες

30 ml. ελαιόλαδο

15 γρ. βούτυρο

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

θυμάρι 1 κ.γ.

120 ml. κρέμα γάλακτος

ml νερό

8 κ.γ. μουστάρδα Dijon

120 ml λευκό ξηρό κρασί

 

 

 


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Κόβουμε τα κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια τα αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με λίγο λάδι.

Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε και τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα απ όλες τις πλευρές.  Αποσύρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα όση ώρα θα φτιάχνουμε τη σάλτσα.

Βάζουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Σβήνουμε το κρασί και αυξάνουμε τη θερμοκρασία. Μόλις αρχίσει να πήζει η σάλτσα προσθέτουμε το νερό, τη μουστάρδα και το θυμάρι. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους στο μισό.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν πλήρως τα κομμάτια κοτόπουλου με τη σάλτσα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε με ζυμαρικά ή με ρύζι ατμού.

 

 

 
     

ABOUT US           ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ           HOME

Copyright © 2014 - Οι συνταγές μου All rights Reserved                                 Κατασκευή ιστοσελίδας: Σοφία Παπαλεξανδρή