ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια τα
αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με λίγο λάδι.
Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα τηγάνι σε μέτρια
προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει
προσθέτουμε και τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σοτάρουμε τα
κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα απ όλες τις
πλευρές. Αποσύρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από το τηγάνι
και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα όση ώρα θα φτιάχνουμε τη σάλτσα.
Βάζουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη
φωτιά. Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα
κρεμμύδια. Σβήνουμε το κρασί και αυξάνουμε τη θερμοκρασία. Μόλις
αρχίσει να πήζει η σάλτσα προσθέτουμε το νερό, τη μουστάρδα και
το θυμάρι. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν μέχρι να μειωθεί ο όγκος
τους στο μισό.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε στην
κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ανακατεύουμε καλά ώστε να
καλυφθούν πλήρως τα κομμάτια κοτόπουλου με τη σάλτσα. Αποσύρουμε
την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι
και πιπέρι και προσθέτουμε αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε με ζυμαρικά ή με ρύζι ατμού.