ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το αλέυρι, το μπέικιν
πάουντερ και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη
φυτική μαργαρίνη. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει
το μίγμα και προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και
συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτουμε
τμηματικά τα στερεά υλικά και χτυπάμε μέχρι να σχηματισθεί μαι
ζύμη.
Πλάθουμε λίγο τη ζύμη με τα χέρια μας και τη
χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη. Πλάθουμε τα ένα κομμάτι ζύμης σε
μπάλα και το τυλίγουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε το δεύτερο κομμάτι της ζύμης και
προσθέτουμε τις σταγόνες του χρώματως. Ζυμώνουμε τη ζύμη,
φορώντας γάντια ώστε να μην βάψουμε και τα χέρια μας, μέχρι να
χρωματισθεί παντού η ζύμη ομοιόμορφα. Πλάθουμε και αυτό το
κομμάτι της ζύμης σε μπάλα και το τυλίγουμε με μεμβράνη. Βάζουμε
τις δύο μπάλες ζύμης στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και
προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε δυο ταψιά
με αντικολλητικό χαρτί.
Βγάζουμε τα κομμάτια της ζύμης απο το ψυγείο, τα
ξετυλίγουμε και τα ακουμπάμε στον πάγκο. Παίρνουμε ένα μικρό
κομμάτι ζύμης ( περίπου 1 κ.γ.) και το δουλεύουμε έτσι ώστε να
σχηματίσουμε ένα λεπτό μπαστουνάκι. Παίρνουμε ένα ίδιου μεγέθους
κομμάτι ζύμης και απο το άλλο χρώμα και επαναλαμβάνουμε τη
διαδικασία. Βάζουμε τα δύο μπαστουνάκια το ένα δίπλα στο άλλο
κολλητά. Τυλίγουμε το ένα μπαστουνάκι γύρω απο το άλλο ώστε να
σχηματισθεί ένα χρωματιστό σπιράλ. Λυγίζουμε τη μια άκρη του
σπιράλ ώστε να σχηματισθεί ένα μπαστούνι. Επαναλαμβάνουμε τη
διαδικασία και με την υπόλοιπη ποσότητα ζύμης. Τοποθετούμε τα
μπισκότα στα ταψιά.
Ψήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά. Τα μπισκότα
δεν πρέπει να πάρουν πολύ χρώμα.