Κεντρική Μαγειρική Ζαχαροπλαστική Κρασί Μικρά Μυστικά

Μάφινς γεμιστά με μαρμελάδα

ΥΛΙΚΑ

 

1 και 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλ. ζάχαρη

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. αλάτι

2 αυγά

2/3 φλ. γάλα

1/3 φλ. λιωμένο βούτυρο

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

1/2 φλ. μαρμελάδα φράουλα

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σε ένα ξεχωριστό δοχείο χτυπάμε τα αβγά. 

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού κι ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το υγρό μείγμα μέσα στην λεκανίτσα με το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά σε σκόνη.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Γεμίζουμε τα φορμάκια μέχρι τη μέση και κάνουμε μια μικρή λακουβίτσα στη μέση του καθενός για να ρίξουμε τη μαρμελάδα.

Ρίχνουμε τη μαρμελάδα, περίπου 1 κοφτή κ.σ. για το καθένα και συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ή μέχρι να φουσκώνουν και να ροδοκοκκινίσουν.

 

 

 
     

ABOUT US           ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ           HOME

Copyright © 2014 - Οι συνταγές μου All rights Reserved                                 Κατασκευή ιστοσελίδας: Σοφία Παπαλεξανδρή