Κεντρική Μαγειρική Ζαχαροπλαστική Κρασί Μικρά Μυστικά

Κρασί


Συνδυασμοί κρασιού και τυριών

 

Είναι σήμερα γενικά αποδεκτό ότι ένα καλό κρασί μπορεί να αναδειχτεί άριστα συνοδεύοντάς το με ένα καλό τυρί. Αλλά και το ανάποδο ισχύει: Το κρασί σίγουρα φέρνει στη επιφάνεια, τονίζει και αποκαλύπτει γεύσεις των τυριών που αλλιώς δε θα τις αντιλαμβανόμασταν ίσως.

 

Ο συνδυασμός κρασιού και τυριού έχει και δύο ακόμη πλεονεκτήματα: Το πρώτο, την ταχύτητα αλλά και την ευκολία της απόλαυσης. Δε χρειάζεται περίπλοκο μαγείρεμα για ώρες ολόκληρες, απλά, λίγο καλό τυρί, λίγο καλό (επίσης) ψωμί και ένα ποτήρι κρασί, και η ευχαρίστηση είναι άμεση. Το δεύτερο, η εύκολη διατηρησιμότητα ΚΑΙ των δύο για τουλάχιστον 4-7 ημέρες. Έτσι μπορούμε να επαναλάβουμε έναν συνδυασμό που μας άρεσε. Όπως επίσης να κατευθύνουμε τη δοκιμή μας με επίκεντρο το κρασί: Δύσκολα θα μαγειρέψουμε ένα φαγητό για να το συνδυάσουμε με ένα κρασί που μας αρέσει, ενώ εύκολα θα διαλέξουμε ένα τυρί που να ταιριάζει με το κρασί της προτίμησής μας.

  

Ο πρώτος -και απλούστερος- κανόνας λέει ότι τα περισσότερα τυριά ταιριάζουν καλά με λευκά κρασιά.

 

Αλλά και συνδυάζονται συνήθως τα "όμοια" μεταξύ τους:

 

• Φρέσκα λευκά τυριά με φρέσκα λευκά κρασιά.

• Λιπαρά κίτρινα τυριά με πλούσια κόκκινα κρασιά.

• Ώριμα λευκά τυριά με ώριμα λευκά κρασιά.

• Παλαιωμένα κίτρινα τυριά με παλαιωμένα κόκκινα κρασιά.

• Έντονα αλμυρά τυριά με όξινα λευκά κρασιά.

• Τυρί σαγανάκι με όξινα λευκά αρωματικά κρασιά.

 

Με αυτούς τους λίγους κανόνες, αρχίστε την τόσο απλή και ευχάριστη δοκιμή.

 
     

ABOUT US           ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ           HOME

Copyright © 2014 - Οι συνταγές μου All rights Reserved                                 Κατασκευή ιστοσελίδας: Σοφία Παπαλεξανδρή