Κεντρική Μαγειρική Ζαχαροπλαστική Κρασί Μικρά Μυστικά

 

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιούμε ζυγαριά στην κουζίνα


Ένας από τους κορυφαίους λόγους που μια ζύμη είτε για μπισκότα είτε για κέικ ή για οτιδήποτε άλλο, γίνετε σκληρή ή ξερή ή ακόμα και υπερβολικά μαλακή είναι η λάθος ποσότητα στο αλεύρι. Το να μετράμε το αλεύρι με κύπελλα είναι συνήθως πρόβλημα μιας και μια ένα κύπελλο αλλάζει μέγεθος άρα και ποσότητα. Αν όλοι λοιπόν χρησιμοποιούν μια αξιόπιστη μονάδα μέτρησης όπως τα γραμμάρια για τα στερεά και τα ml για τα υγρά, τότε η συνολική ποιότητα του ψησίματος και του αποτελέσματος ειδικά στα γλυκά θα βελτιωνόταν κατά πολύ.

Όταν σε μια συνταγή χρησιμοποιούνται οι παραπάνω μονάδες μέτρησης αντί για κούπες, τα πλεονεκτήματα είναι πολλά.

- Το να ζυγίζει κανείς τα υλικά του είναι γρηγορότερο από το να χρησιμοποιεί κούπες και φυσικά χρησιμοποιεί λιγότερα σκεύη. Άρα και λιγότερο καθάρισμα.

- Δε χρειάζεται να αναρωτιέται κάποιος πόσοι ξηροί καρποί αντιστοιχούν σε μια κούπα ή πόση μαύρη ζάχαρη ή αν θα πρέπει το αλεύρι να είναι πριν το κοσκίνισμα η μετά.

- Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείται τη ζυγαριά απλά για να φτιάξετε μικρότερες ή μεγαλύτερες ποσότητες. Θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσο ποιο εύκολα προετοιμάζετε τα υλικά σας όταν θέλετε να φτιάξετε τρία διαφορετικά κέικ η μικρότερη ποσότητα μπισκότων. Δεν έχετε παρά να διαιρέσετε ή να πολλαπλασιάσετε τα υλικά και να τα ζυγίσετε.

 

 
     

ABOUT US           ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ           HOME

Copyright © 2014 - Οι συνταγές μου All rights Reserved                                 Κατασκευή ιστοσελίδας: Σοφία Παπαλεξανδρή