Judo Τμήματα Πρόγραμμα Επικοινωνία

Τμήματα

Shotokan Karate

Το σύστημα καράτε Shotokan είναι η πιο διαδεδομένη μορφή στο Karate-Dō. Χαρακτηριστικό για το σύστημα αυτό είναι η βαθιά και έτσι σταθερή στάση, που δίνει ευστάθεια και δυναμισμό στις κινήσεις. Μία άλλη ιδιότητα του στυλ Shotokan είναι το ότι κάθε κίνηση με το χέρι ή τον καρπό γίνεται με περιστροφή γύρω από τον άξονα του χεριού και του μπράσου κατ' επέκταση. Κάθε τεχνική του Shotokan μπορεί να εφαρμοστεί είτε σαν επιθετική είτε σαν αμυντική. Ο Funakoshi Gichin (Φουνακόσι Γκιτσίν), γεννημένος το 1868 στο Shuri της Okinawa (Ιαπωνία) και αρχικά εργαζόμενος ως καθηγητής σε σχολείο, θεωρείται σήμερα Θεμελιωτής του Shotokan Karate. Οι πνευματικοί στόχοι του Φουνακόσι ήταν: Εκπαίδευση πνεύματος, χαρακτήρα και εσωτερικού κόσμου: „Πριν νικήσεις τον αντίπαλο, πρέπει να νικήσεις πρώτα τον εαυτό σου.


Combatives

Στο σύστημα του Combatives έχουν συγκεντρωθεί οι 3 βασικότερες αρχές (απλότητα, αμεσότητα, αποτελεσματικότητα) ενός συστήματος μάχης που σαν σκοπό έχει την προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας κάτω από πραγματικές συνθήκες βίας. Το σύστημα Combatives είναι ιδανικό για όσους αναζητούν μια γρήγορη εξέλιξη σε ένα ισχυρό και εύκολο να μαθευτεί σύστημα αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας. Αποτελεί την πρώτη επιλογή στρατών, μυστικών υπηρεσιών, αστυνομικών, επαγγελματιών προσωποφύλαξης σε όλο τον κόσμο. Εξαπλώνεται ραγδαία και σε ενημερωμένους ιδιώτες.


Brazilian Jujutsu

To Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου (Brazilian Jiu-Jitsu) είναι μια πολεμική τέχνη οπού έλκει την καταγωγή του από την Βραζιλία. Οι ιδρυτές ήταν οι αδελφοί Γκρείσι (Gracie) οι οποίοι έμαθαν το Judo από τον Τζιγκόρο Κάνο και αποφάσισαν να συνδιάσουν το Judo με μια νέα πολεμική τέχνη, το Brazilian Jiu-Jitsu.Το βασικό χαρακτηριστικό του Βραζιλιάνικου Ζίου Ζίτσου είναι οι εξαιρετικά επιτηδευμένες τεχνικές εδάφους (κλειδώματα, ακινητοποιήσεις, εξαρθρώσεις, πνιγμοί κ.λπ.). Αν και είναι εμφανής η καταγωγή του από το Τζούντο, οι τεχνικές ρίψεων σε αυτό έχουν μειωθεί και το πραγματικό ενδιαφέρον αρχίζει όταν και οι δύο αθλητές βρεθούν στο έδαφος, καθώς εκεί η ποικιλία των τεχνικών είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που θα δει κανείς στο Τζούντο –το πιο προφανές παράδειγμα είναι οι τεχνικές κλειδωμάτων και εξαρθρώσεων στα πόδια. Κατά τα λοιπά, πρόκειται για μια πάλη (η οποία ενίοτε γίνεται και χωρίς τζουντόγκι, στους αγώνες «no-gi»), πράγμα που σημαίνει ότι περιλαμβάνει και το παιχνίδι της ανατροπής του αντιπάλου με διάφορους τρόπους.


Combat Fitness

Για άντρες και γυναίκες που τους αρέσει η σκληρή γυμναστική. Είναι σχεδιασμένο με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους προπόνησης και βασίζεται σε πολυαρθρικές ασκήσεις και διαλειματική προπόνηση με έμφαση στην μυική αντοχή. Είναι βασισμένο στις αρχές και τις λειτουργίες των πολεμικών τεχνών, είναι έντονο, διασκεδαστικό και αν συνδυαστεί με ισορροπημένη διατροφή έχει πολύ σύντομα εντυπωσιακά αποτελέσματα!

 


H.Ι. Combat Fitness

Τα προγράμματα Hi Impact Combat Fitness λειτουργούν σε μέγιστες εντάσεις. Είναι πολυαρθρικές ασκήσεις με αντιστάσεις (βάρη, λάστιχα, TRX) και διαλειματική προπόνηση με έμφαση στην ταχυδύναμη και αντοχή. Περιλαμβάνει πλυομετρικές ρουτίνες καθώς και ρουτίνες σε πυγμαχικούς σάκους, παλμικά σχοινιά και μπάλες ισορροπίας. Προτείνεται σε όσους θέλουν να αναθεωρήσουν τα όριά τους!