Το ρούμι
είναι οινοπνευματώδες ποτό, προϊόν απόσταξης των χυμών του
ζαχαροκάλαμου. Κατάγεται από την Ινδία ή την Κίνα, αλλά σήμερα
παράγεται κυρίως στα νησιά της Καραϊβικής, όπου καθιερώθηκε αφότου
οι Ευρωπαίοι κατακτητές έφεραν το ζαχαροκάλαμο. Υπάρχουν δύο
τύποι: το λευκό ρούμι, βιομηχανικού τύπου, με βάση τη μελάσσα, και
το rhum agricole (αγροτικό ρούμιαπό τον φρέσκο χυμό των
ζαχαροκαλάμων, από τη Μαρτινίκα ή τη Γουαδελούπη.
|