ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Electrical Safety

 

Κεντρική
Όραμα
Ανακοινώσεις
Συμμετοχή
Εθελοντισμός

 

 

Όραμα

Αγαπητοί/ες κύριοι/ες.

Η ¨Ηλεκτρική Ασφάλεια¨ είναι μια δράση που έχει αφετηρία το έτος 2014 και οικοδεσπότη τη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων.

Η δράση προάγει την προσπάθεια θεσμοποίησης μιας καμπάνιας ενημέρωσης, με σκοπό τη διαρκή επιμόρφωση ομάδων – στόχων σε θέματα πρακτικών που θα μείωναν το ποσοστό των θανάτων, τραυματισμών, πυρκαγιών και απωλειών περιουσίας που σχετίζονται με τον ηλεκτρισμό.

Στόχος της καμπάνιας είναι η διευκόλυνση της κοινωνίας, της οικογένειας, των εργαζόμενων, των σπουδαστών, στην αποτελεσματική επίγνωση σε θεμελιώδη θέματα ηλεκτρικής ασφάλειας.

Μέσα από μια διευρυμένη θεματολογικά γκάμα ομιλιών, χρήσιμων οδηγιών και πρακτικών συμβουλών, γίνεται προσπάθεια να προωθηθεί η έννοια της ηλεκτρικής ασφάλειας στις ομάδες αυτές. Η προβολή του ζητήματος των ηλεκτρικών κινδύνων και η σταδιακή αύξηση της ενημέρωσης του κοινού είναι το κλειδί για τη μείωση των οικιακών πυρκαγιών, τραυματισμών και θανάτων σχετιζόμενων με τον ηλεκτρισμό. Ακόμη και το ελάχιστο κέρδος στα εν λόγω θέματα, πρέπει να θεωρείται τεράστια πρόοδος.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη δράση δύναται να αποτελέσει έναν σημαντικό κόμβο έλξης και διαμόρφωσης του Ηλεκτρολογικού γίγνεσθαι σε όλο το εύρος της χώρας μας τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ενδεικτικό του κλίματος κινητοποίησης είναι το γεγονός ότι στις ομιλίες καλούνται να συμμετάσχουν:

Σχολικοί Σύμβουλοι και Εκπαιδευτικοί ηλεκτρολογικής ειδικότητας

Εκπαιδευτικά – Τεχνολογικά  Ιδρύματα κάθε βαθμίδας

Ομοσπονδίες, Σύνδεσμοι και Ινστιτούτα

Επιστημονικοί Φορείς

Ομάδες Εθελοντών

Επιστήμονες

Υπηρεσίες

Εταιρείες κ.α.

Ως ένα ζήτημα που αφορά όλους, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή στη δράση κρίνεται ζωτικής σημασίας.

 

Με εκτίμηση,

Η ομάδα οργάνωσης και επιμέλειας της δράσης ¨Ηλεκτρική Ασφάλεια¨