ΜΟΥΣ
Μους σοκολάτας
Υλικά για 4 άτομα
125 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
125 γραμμ. βούτυρο
125 γραμμ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Όταν λιώσει ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το μίγμα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μίγμα με προσεχτικές κινήσεις. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μπολ και βάζουμε τη μους στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.
Μους κάστανου με σοκολάτα
Υλικά
80 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
3 αυγά
500 γραμμ. πουρέ κάστανου
100 γραμμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμμ. ζάχαρη
3 κουταλιές μπράντι ή ρούμι
Για το γαρνίρισμα
μαρόν γκλασέ
κρέμα σαντιγί
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ και προσθέτουμε τον πουρέ κάστανου, την κρέμα γάλακτος, το ποτό και τέλος τη λιωμένη σοκολάτα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο σοκολατένιο μίγμα. Ανακατεύουμε προσεχτικά.
Σερβίρουμε τη μους σε μπολ ή ατομικά πιάτα και την αφήνουμε 3 ώρες στο ψυγείο. Γαρνίρουμε με μαρόν γκλασέ και κρέμα σαντιγί.