ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

 

Σοκολατάκια

Τρούφες σοκολάτας

Σοκολατάκια με φουντούκια

 

 

 

Σοκολατάκια

 

Υλικά

300 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα

½ κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού

χυμός από ½ πορτοκάλι

80 γραμμ. ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια

50 ml κρέμα γάλακτος

2 κρόκους

50 γραμμ. βούτυρο

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Βάζουμε το μίγμα σε κατσαρολάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς (χωρίς να το αφήσουμε να βράσει) μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα. Ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Καλύπτουμε το εσωτερικό ενός μικρού ταψιού με αλουμινόχαρτο ή λαδόχαρτο και ρίχνουμε από πάνω το μίγμα της σοκολάτας. Στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα να γίνει λεία. Αφήνουμε να σφίξει, το αναποδογυρίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια, ρόμβους ή τετράγωνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τρούφες σοκολάτας

 

Υλικά

400 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα

200 γραμμ. βούτυρο φρέσκο

200 γραμμ. ζάχαρη

2 κρόκους

1 ποτηράκι του λικέρ κουαντρό ή grand marnier ή άλλο λικέρ πορτοκαλιού

100 γραμμ. κακάο

 

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια, σε μπεν μπαρί. Την αφήνουμε να γίνει χλιαρή. Χτυπάμε στο μπλέντερ τη ζάχαρη να γίνει σαν άχνη και την ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέτουμε τους κρόκους, τη λιωμένη σοκολάτα και το λικέρ. Ανακατεύουμε προσεκτικά. Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού ή βάζουμε μικρές ποσότητες με ένα κουταλάκι σε ένα λαδόχαρτο μέχρι να σφίξει το μίγμα. Το πασπαλίζουμε με κακάο και τα αφήνουμε να σφίξουν στο ψυγείο τουλάχιστον 12 ώρες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σοκολατάκια με φουντούκια

 

Υλικά

150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα

100 γραμμ. φουντούκια καβουρδισμένα

100 γραμμ. ζάχαρη

2 κουταλιές ρούμι

2  κουταλιές κρέμα γάλακτος

άρωμα βανίλιας σε σκόνη

 

Εκτέλεση

Αλέθουμε στο μπλέντερ τα φουντούκια τόσο όσο να γίνουν σαν πούδρα. Τα ανακατεύουμε με τη βανίλια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το ρούμι λίγο-λίγο και το πλάθουμε ώστε να δημιουργηθεί μια ζύμη με την οποία κάνουμε μικρά μπαλάκια. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Βουτάμε τα μπαλάκια στη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να καλυφθούν. Τα αφήνουμε να σκληρύνουν πάνω σε μια επιφάνεια στρωμένη με λαδόκολλα βουτυρωμένη.