Η ιστορία των μνημείων

Συμπλήρωσε τα κενά

  
Συμπλήρωσε όλα τα κενά και μετά πάτησε "Έλεγχος" για δεις τις σωστές αποντήσεις.
Χρησιμοποίησε το κουμπί "Hint" όταν θέλεις δεις το επόμενο γράμμα της λέξης που αναζητάς. Μπορείς να πατήσεις το κουμπί "[?]" για περισσότερη βοήθεια. Θυμήσου ότι θα χάνεις πόντους αν χρησιμοποιείς τις παραπάνω βοήθειες!
   Βιβλιοθήκη      Κέντρο      Καρουσέλ      Λα Ντεφάνς      Μοντέρνας      Παγκόσμιο      αγνώστου      αιώνια      ανελκυστήρα      ανελκυστήρες      γραφείου      εστιατόριο      λεωφόρους      μεταλλικός      μπουτίκ      νοητής      παιδικό      πανοραμική      ραδιοφωνική      σκαλιά      σκελετός      σωλήνες      ταχυδρομείο   
Α. Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΙΦΕΛ

Το σύμβολο του Παρισιού, ο Πύργος του Άιφελ είναι ένας πανύψηλος πύργος.
Ονομάστηκε έτσι προς τιμή του μηχανικού Γουστάβου Άιφελ που τον σχεδίασε για την Διεθνή Έκθεση το 1889. Το 1909 κόντεψε να κατεδαφιστεί, αλλά σώθηκε χάρη στην κεραία του.Έχει τρία επίπεδα: Στον 1ο όροφο διαθέτει , κατάστημα δώρων καθώς και , όπου η σφραγίδα στα γράμματα γράφει «Παρίσι, Πύργος του Άιφελ». Στον 2ο όροφο διαθέτει και εστιατόριο με το ταιριαστό όνομα «Ιούλιος Βερν». Στον 3ο όροφο υπάρχει η ανακατασκευή του του Αιφέλ.

Β. ΚΕΝΤΡΟ ΖΟΡΖ ΠΟΜΠΙΝΤΟΥ

Το Κέντρο Ζορζ Πομπιντού φιλοξενεί τη Δημόσια Πληροφοριών και το Εθνικό Μουσείο Τέχνης.
Εξωτερικά δεσπόζουν ο μεταλλικός του κτιρίου και οι διαφανείς ή έγχρωμοι που το περιβάλλουν. Οι χρωματισμοί των σωλήνων, ακολουθούν μία συγκεκριμένη σύμβαση: μπλε χρώμα για τους αγωγούς αέρος, πράσινο για σωλήνες νερού και κίτρινο για τις γραμμές ηλεκτρισμού. Στοιχεία που συνδέονται με τη μετακίνηση, όπως οι , διαθέτουν επίσης κόκκινο χρώμα. Στεγάζει το Ινστιτούτο Ερευνών Ακουστικής και μουσικής, το Βιομηχανικής Δημιουργίας, εργαστήριο, σινεμά και ανακατασκευή του εργαστηρίου του Μπρανκούζι.

Γ. Η ΑΨΙΔΑ ΤΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ

Η Αψίδα του θριάμβου στέκει στη μέση της πλατείας Σαρλ ντε Γκολ.
Σήμερα η αψίδα είναι τόπος δημόσιων εκδηλώσεων και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του στρατιώτη που σκοτώθηκε στον Α’ και Β πόλεμο, ενώ παράλληλα καίει η φλόγα προς τιμή του.
Η Αψίδα του Θριάμβου βρίσκεται στο κέντρο της ευθείας που σχηματίζουν τρεις αψίδες, δημιουργώντας ένα επιβλητικό θέαμα. Ο Ναπολέοντας ήταν ο εμπνευστής των δυο πρώτων. Τοποθέτησε την Αψίδα του Θριάμβου στην ίδια ευθεία με την Αψίδα του Θριάμβου του μπροστά από το Λούβρο, η οποία επίσης ανεγέρθηκε προς τιμήν της νίκης του 1805. Το 1989 η τριάδα συμπληρώθηκε με την ανέγερση της μεγάλης αψίδας στην .
Τέλος, η πρόσβαση στην Αψίδα του Θριάμβου γίνεται μέσω ενός υπόγειου περάσματος. Οι επισκέπτες μπορούν είτε να χρησιμοποιήσουν τον και να ανέβουν 46 σκαλιά έιτε να ανέβουν τα 284 , όπου απο την κορυφή υπάρχει θέα, με τις 12 που ξεκινούν απο δω.