ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Ενδιαφέρσου! Ανακύκλωσε! Σώσε τον πλανήτη!

Κεντρική
Τι είναι ανακύκλωση
Ανακυκλώσιμα προϊόντα
Που ανακυκλώνω
Σημασία και Οφέλη
Ανακύκλωση Προϊόντων
Εταιρείες ανακύκλωσης
Φροντίζω το περιβάλλον
Επικοινωνία

 

Ανακύκλωση μετάλλων...

Τι είναι τα μέταλλα; Μια μεγάλη κατηγορία χημικών στοιχείων με κοινές ιδιότητες, όπως η λάμψη, η υψηλή αγωγιμότητα, η δυνατότητα σχηματισμού ελασμάτων και συρμάτων. Χαρακτηριστικά μέταλλα είναι ο σίδηρος, ο χαλκός, το αργίλιο (αλουμίνιο), το νάτριο, το ασβέστιο, ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο, το τιτάνιο και το ουράνιο. Με εξαίρεση τον υδράργυρο όλα τα μέταλλα σε θερμοκρασία δωματίου (20° C) είναι στερεά. Επίσης με εξαίρεση τον χαλκό που είναι κόκκινος και τον χρυσό που είναι κίτρινος τα μέταλλα έχουν ένα χαρακτηριστικό αργυρόλευκο χρώμα. Η τεχνική με την οποία εξάγονται τα μέταλλα από τα μεταλλεύματα, ο καθαρισμός και όλες οι απαραίτητες εργασίες λήψης καθαρών μετάλλων, ή κραμάτων ή άλλων ενώσεων ονομάζεται μεταλλουργία.

Πώς ανακυκλώνουμε τα μεταλλικά αντικείμενα;

Τα κουτάκια από χάλυβα, λευκοσίδηρο ή αλουμίνιο μοιάζουν πολύ το ένα με το άλλο. Χρειάζεται να τα διαχωρίσουμε; Υπάρχει χωριστό πρόγραμμα ανακύκλωσης στην πόλη μας; Αν ναι υπάρχουν τρεις εύκολοι τρόποι για να το κάνουμε:

  1. Ψάχνουμε για το σύμβολο του αλουμινίου στο κουτάκι:
  2. Πλησιάζουμε έναν μαγνήτη στο κουτάκι. Αν ο μαγνήτης κολλήσει πάνω στο κουτάκι τότε ξέρουμε ότι είναι φτιαγμένο από σίδηρο, αν όχι είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο.
  3. Ελέγχουμε το κάτω μέρος του κουτιού. Τα αλουμινένια κουτάκια είναι γυαλιστερά, ενώ τα κουτάκια από χάλυβα ή λευκοσίδηρο είναι θαμπά.

Εκτός από τα κουτάκια μπορούμε να ανακυκλώσουμε κονσέρβες, καπάκια μπουκαλιών και βάζων, τσέρκια, τις συσκευασίες από αλουμινόχαρτο και άλλα μικροαντικείμενα.

Πριν ανακυκλώσουμε.....

Πριν ανακυκλώσουμε τις κονσέρβες ή τα κουτάκια μας πρέπει:

  1. Να τα ξεπλύνουμε
  2. Να βάλουμε τα καπάκια στο εσωτερικό τους
  3. Να βάλουμε επίσης ότι καπάκια από μαρμελάδες ή μπουκάλια έχουμε μέσα στα κουτάκια ή τις κονσέρβες
  4. Να τα συμπιέσουμε για να πιάνουν λιγότερο χώρο στα σκουπίδια

 

 

Ανακύκλωση Χαρτιού Ανακύκλωση Γυαλιού Ανακύκλωση Μετάλλων Ανακύκλωση Πλαστικού

Created by Moschou Maria