Αγγελικές Νεράιδες

 

 

             

                        Αγγελικές Νεράιδες

 

Σύμφωνα με μια πεποίθηση που είναι κοινή στις χριστιανικές, ισλαμικές και σε κάποια έκταση στις εβραϊκές παραδόσεις οι νεράιδες έχουν αγγελική προέλευση.

Στο μεγάλο πόλεμο του ουρανού, ο Σατανάς, παρασυρμένος από τη ματαιοδοξία και την αλαζονεία του, αρνήθηκε να υποταχτεί στην εξουσία του Θεού και οδήγησε το ένα τρίτο των αγγέλων σε μια τιτάνεια μάχη με τους αγγέλους του Φωτός, των οποίων ηγείται ο αρχάγγελος Μιχαήλ.

Όταν οι άγγελοι που είχαν επαναστατήσει νικήθηκαν, διώχτηκαν από τον ουρανό στον υλικό κόσμο. Οι νεραϊδένιες φυλές θεωρείται ότι είναι κατώτεροι άγγελοι που παγιδεύτηκαν στη λάθος πλευρά και αποπέμφθηκαν από τον ουρανό με τους αγγέλους που εξέπεσαν. Οι νεράιδες αυτές, που δε νιώθουν πικρία για την πτώση τους, εκμεταλλεύτηκαν όσο καλύτερα μπορούσαν το νέο τους περιβάλλον και το θαυμαστό κόσμο της φύσης.

Σ' αυτόν είδαν τον τόπο της σωτηρίας τους, μέσω της δημιουργίας ενός γήινου παραδείσου που θα φέρει τη λύτρωση σε όλους. Μερικές νεράιδες, ωστόσο, κρύφτηκαν σε σκοτεινά κοιλώματα της γης. Θεωρούν τους ανθρώπους εν μέρει υπεύθυνους για τη μοίρα τους, αφού ένα από τα αμαρτήματα του Σατανά ήταν πως αρνήθηκε να υποκλιθεί στην ανθρωπότητα. Αυτό εξηγεί την αντιπάθειά τους για τους ανθρώπους και ορίζει τα κίνητρά τους.

 

                                   Πώς να τις καλέσετε

 

                         Προηγούμενη Κεντρική Επόμενη