Ένα
κομμάτι σοκολάτας αρκεί για να τονώσει τον οργανισμό, χάρη στους
υδατάνθρακες που περιέχει, ενώ το λίπος της δημιουργεί αίσθηση
άμεσου κορεσμού.
O
σίδηρος -απελευθερώνεται μόλις η σοκολάτα λιώσει στο στόμα- βοηθάει
στην ταχύτερη μεταφορά οξυγόνου στον εγκέφαλο, και έτσι νιώθουμε
πνευματική εγρήγορση.
Πόσες
φορές δεν σας έχει παρουσιαστεί μια επίμονη και ακατανίκητη όρεξη
για σοκολάτα ή για κάποιο επιδόρπιο ή γλυκό που να την περιέχει;
Η επιστημονική έρευνα δείχνει ότι αυτό δεν είναι τυχαίο. Με το
σύγχρονο δυτικοευρωπαϊκό τρόπο ζωής και με την υπερδιάθεση τροφίμων
πλούσιων σε λίπος η προτίμηση προς αυτά είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα
κουλτούρας.