theovromatheovromatheovromatheovromatheovromatheovromatheovromatheovromatheovromatheovromatheovromatheovromatheovromatheovromatheovromatheovromatheovromatheovromatheovromatheovroma

 

ΤΑ ΣΥΝ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

   

ΤΑ ΣΥΝ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών για τη σοκολάτα

 

  1. Η μαύρη σοκολάτα πιθανόν να χαμηλώνει την υψηλή πίεση σε υπερτασικούς ασθενείς (πανεπιστήμιο Βοστόνης).

  2. Η σοκολάτα μπορεί να δρα κατά του πολλαπλασιασμού των καρκινικών κυττάρων (πανεπιστήμιο Georgetown).

  3. Η θεοβρωμίνη της σοκολάτας παρουσιάζεται να έχει ισχυρή αντιβηχική δράση (Imperial College του Λονδίνου).

  4. Η σοκολάτα δεν προκαλεί εθισμό.

  5. Η σοκολάτα συμβάλλει στην μακροβιότητα.

  6. Η σχέση της σοκολάτας με τη χοληστερόλη είναι επίσης παρεξηγημένη. Παρά το γεγονός πως ένα μεγάλο μέρος των θρεπτικών συστατικών της είναι λιπαρά, εντούτοις ο ειδικός συνδυασμός λιπαρών οξέων (ελαϊκό 35%-στεατικό 35%-παλμιτικό 25%-λινελαϊκό 5%) την καθιστά προστατευτική έναντι στην αύξηση της χοληστερόλης του αίματος.

το ξέρετε ότι ....

 

  1. Η μαύρη σοκολάτα δεν περιέχει καθόλου χοληστερόλη.

  2. Μια σοκολάτα μετρίου μεγέθους περιέχει περίπου 6mg καφεΐνης, ενώ 1 φλιτζάνι καφέ περιέχει 100-150mg.

  3. Η μαύρη σοκολάτα είναι πιο πλούσια σε πολυφαινόλες (φυσικά αντιοξειδωτικά) από το τσάι, το κρασί, τα φρούτα και τα λαχανικά.

  4. Από το 16ο ως τον 20ο αιώνα η σοκολάτα χρησιμοποιούνταν για την αντιμετώπιση εντερικών προβλημάτων, αναιμίας, κόπωσης και πυρετού.