Μια... γλυκιά
αναδρομή:
Η πορεία της σοκολάτας στην Ευρώπη
Στην
Ευρώπη, η σοκολάτα έφτασε με την κατάκτηση του Μεξικού από τον
Φερδινάρδο Κορτές, ο οποίος απέστειλε ως θησαυρό τους κόκκους κακάο
στην Ισπανία.
· 1615:
η Άννα η αυστριακή, πριγκίπισσα της Ισπανίας, μετά το γάμο της με το
βασιλιά της Γαλλίας, συστήνει τη γεύση της σοκολάτας, αναμεμειγμένη
με γλυκαντικές ουσίες, στη βασιλική αυλή
·
Εξαπλώνεται η χρήση της στη Γερμανία
·
1780:
η πρώτη βιομηχανική παρασκευή σοκολάτας στη Βαρκελώνη
·
19ο
αιώνας: παρασκευή της πρώτης πλάκας σοκολάτας στην Ελβετία.