Φυσικά διαφορετικό... Γιατί όλα ξεκίνησαν πριν από 5000 χρόνια...
|
||
|
ΟΙ ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ Το τσάι αποτελείται από τρία βασικά στοιχεία: την τεΐνη(ίδιο αλκαλοειδές όπως η καφεΐνη), τις τανίνες και το νερό. Αλλά π ερισσότερα από 300 συστατικά αναγνωρίστηκαν στα φύλλα του πράσινου τσαγιού. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες (A, B1, B2, C, E, K, P και PP), σε ασβέστιο, κάλιο και κυρίως σε φθόριο. Η διαφορά ανάμεσα στο πράσινο και στο μαύρο τσάι έγκειται στη διαφορά των συστατικών τους : κατά τη διάρκεια της ζύμωσης του μαύρου τσαγιού, τα φλαβονοειδή (πολυφαινόλες) μετασχηματίζονται υπό την επίδραση των ένζυμων που βρίσκονται μέσα στα φύλλα. Έτσι, οι αντι-οξειδωτικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού είναι πέντε φορές πιο υψηλές από ότι στο μαύρο τσάι. Εξίσου, η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C ποικίλει ανάλογα με τη ζύμωση : το πράσινο τσάι Sencha περιέχει 250mg/100gr αποξηραμένου τσαγιού, το Oolong 8mg/100gr ενώ το μαύρο τσάι δεν έχει καθόλου. |
|