Φυσικά  διαφορετικό...

                                         Γιατί όλα ξεκίνησαν πριν από 5000 χρόνια... 

 

 

Αρχική

 

Προηγούμενη

 

Επόμενη

                                                                                    

                                ΟΙ ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ

          ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ

 Το τσάι αποτελείται από τρία βασικά στοιχεία: την τεΐνη(ίδιο αλκαλοειδές όπως η καφεΐνη), τις τανίνες και το νερό. Αλλά π ερισσότερα από 300 συστατικά  αναγνωρίστηκαν στα φύλλα του πράσινου τσαγιού. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες (A, B1, B2, C, E, K, P και PP), σε ασβέστιο, κάλιο και κυρίως σε φθόριο.

 Η διαφορά ανάμεσα στο πράσινο και στο μαύρο τσάι έγκειται στη διαφορά των συστατικών τους : κατά τη διάρκεια της  ζύμωσης του μαύρου τσαγιού, τα φλαβονοειδή (πολυφαινόλες) μετασχηματίζονται υπό την επίδραση των ένζυμων που βρίσκονται μέσα στα φύλλα.

 Έτσι, οι αντι-οξειδωτικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού είναι πέντε φορές πιο υψηλές από ότι στο μαύρο τσάι. Εξίσου, η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C ποικίλει ανάλογα με τη ζύμωση : το πράσινο τσάι Sencha  περιέχει 250mg/100gr αποξηραμένου τσαγιού,  το Oolong 8mg/100gr  ενώ το μαύρο τσάι δεν έχει καθόλου.

                                      Λεπτομέρειες