Φυσικά διαφορετικό... Γιατί όλα ξεκίνησαν πριν από 5000 χρόνια... |
||
|
Η ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΙΑΣ ΚΟΥΠΑΣ ΤΣΑΓΙΟΥ Πράσινο τσάι: Χρειαζόμαστε νερό σε θερμοκρασία 80 βαθμών περίπου. Ανάλογα με το τσάι που προτιμάμε θα βάλουμε από 3/4 ως 1,5 κτγ για κάθε κούπα. Ο χρόνος παραμονής του τσαγιού στο νερό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο πράσινο τσάι. Αν μείνει παραπάνω απ'όσο πρέπει, θα αρχίσει να πικρίζει και θα αλλοιωθεί η γεύση του. Μέχρι 3' είναι ο ιδανικός χρόνος για τα περισσότερα πράσινα τσάγια. Περισσότερες πληροφορίες για τον χρόνο και την θερμοκρασία του νερού θα βρείτε στις σελίδες των πράσινων τσαγιών. Μαύρο τσάι: Το μαύρο τσάι δεν έχει την τάση να πικρίζει αν μείνει παραπάνω στο νερό, απλά γίνεται πιο βαρύ σαν ρόφημα. Για μια σωστή κούπα μαύρου τσαγιού θα χρειαστούμε νερό στους 90-100 βαθμούς, 1 κτγ/κούπα και 3-5' χρόνο παραμονής μέσα στο νερό. Φυσικά ο καθένας μπορεί να πειραματιστεί με τον χρόνο και να βρεί τον ιδανικό μέσα σε αυτά τα όρια. Λευκό τσάι: Οι ποικιλίες του λευκού τσαγιού διαφοροποιούνται πολύ μεταξύ τους. Από το κινέζικο Pai Mu Tan ως το Silver Tip υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στον τρόπο παρασκευής. Το πρώτο ετοιμάζεται σαν ένα πράσινο τσάι ενώ τα φύλλα του δεύτερου δεν χρειάζεται να βγούν από την κούπα και προσφέρουν και δεύτερη απόσταξη προσθέτοντας επιπλέον νερό.
|
|