Ιστορικό Συλλόγου


 

Πίσω

Διοίκηση Συλλόγου

Στις 19 Αυγούστου 1979 με πρωτοβουλία του οικιστή Ιωάννη Γ. Μπάτσιου ιδρύεται
Ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΙΣΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΕΩΝ ΠΑΛΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΚΑΛΑΣ ΩΡΩΠΟΥ “Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ”.

Σκοπός του Συλλόγου είναι ο εξωραισμός, η εκτέλεση έργων κοινής ωφέλειας και γενικά η αξιοποίηση της περιοχής, με γνώμονα πάντα τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος. Επίσης η διοργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

Τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου παρουσιάζονται παρακάτω:

ΜΠΑΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΣΦΙΚΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΠΟΚΑΛΗ ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΛΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΞΥΠΝΗΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΒΕΡΓΕΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΡΑΠΟΓΙΑΝΝΗ  ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΖΟΡΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ
ΣΜΥΡΝΑΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΡΟΓΚΩΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ      

Τον Ιούλιο του 1995 τροποποιείται το καταστατικό του Συλλόγου και προστίθεται στην επωνυμία η λέξη ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ.

Ο Σύλλογος την ίδια εποχή, μαζί με το γειτονικό Σύλλογο του Αγίου Κωνσταντίνου πρωτοπορεί στην ίδρυση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού, της οποίας είναι μέλος μέχρι σήμερα. Με πρωταρχικό σκοπό, την αποτροπή της μεταφοράς των 300 βυρσοδεψείων της Αττικής στα Οινόφυτα την οποία και πέτυχε, τον αποχαρακτηρισμό του Ασωπού ποταμού ως αποδέκτη των αποβλήτων των εργοστασίων των Οινοφύτων καθώς επίσης και την κατασκευή μονάδας βιολογικού καθαρισμού.
Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών έχει επιτελέσει τεράστιο έργο στην περιοχή. Έτσι έχει από πολλούς χαρακτηριστεί ως πρότυπο Συλλόγου σε όλο τον Ωρωπό, για την αγωνιστικότητα, την εργατικότητα και την καλή συνεργασία των μελών του.

Πρώτη ενέργεια του Συλλόγου, η κατασκευή της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής , ένα παρεκκλήσι που σήμερα κοσμεί την περιοχή και οι οικιστές το γιορτάζουν κάθε χρόνο διοργανώνοντας μεγάλο πανηγύρι.

Με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διέθετε και τη συμπαράσταση της Κοινότητας τότε Νέων Παλατίων και της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής κατάφερε να ασφαλτοστρωθούν όλοι οι δρόμοι του οικισμού, να ηλεκτροφωτιστούν και να τοποθετηθούν κάδοι απορριμμάτων παντού. Ακόμη κατάφερε να κατασκευάσει το γραφείο του στο προαύλιο της Αγίας Παρασκευής και αργότερα να κατασκευάσει παιδική χαρά, γήπεδο μπάσκετ και δύο μεγάλες αίθουσες για τις εκδηλώσεις του σε γειτονικό οικόπεδο ιδιοκτησίας της Κοινότητας Σκάλας Ωρωπού.

Το 1989 διοργανώνει τους πρώτους ποδηλατικούς αγώνες για παιδιά στην περιοχή. Από τότε κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού οι αγώνες αυτοί διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία, αφού η συμμετοχή των παιδιών είναι μεγάλη. Οι ποδηλατικοί αγώνες είναι θεσμός πλέον για το Σύλλογο αφού και τα ίδια τα παιδιά κάθε χρόνο τους περιμένουν πώς και πώς. Το ίδιο βράδυ των ποδηλατικών αγώνων διοργανώνεται ο αποχαιρετιστήριος χορός του Συλλόγου στο γήπεδο μπάσκετ, όπου γίνονται οι απονομές των επαίνων και των μεταλλίων στα παιδιά καθώς επίσης και η απονομή επαίνων στα παιδιά που πέτυχαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η παρουσία των μελών και των φίλων του Συλλόγου είναι κάθε χρόνο μεγάλη και το γλέντι κρατάει μέχρι το πρωί.

Καθιερωμένες επίσης εκδηλώσεις του Συλλόγου, είναι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα του Συλλόγου καθώς και η χοροεσπερίδα που διοργανώνεται κάθε χρόνο τις Απόκριες σε κοσμικό κέντρο της περιοχής.

Οι αγώνες του Συλλόγου συνεχίζονται, αφού κάποιοι από αυτούς δεν είχαν ακόμη τα επιθυμητά αποτελέσματα όπως η απορρύπανση του Ασωπού και η ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης.

Άλλες προσπάθειες όμως ευωδόθηκαν, όπως η κατασκευή τειχίου στις όχθες του ποταμού για την αποφυγή πλημμυρών, η τοποθέτηση αγωγών ομβρίων για τον ίδιο λόγο, ο σύγχρονος ηλεκτροφωτισμός της λεωφόρου Χαλκουτσίου και άλλες.

Με κοινωνική ευαισθησία ο Σύλλογος το 2007 διέθεσε το ποσό των 1500 ευρώ στους πυρόπληκτους του Δήμου Ταμινέων (Αλιβέρι).

Τα μέλη του Δ.Σ. έχουν καταφέρει ήδη πολλά πράγματα και συνεχίζουν ακούραστα, στηριζόμενοι πάντα στην αθρόα συμμετοχή των οικιστών στις Γενικές Συνελεύσεις και στις εκδηλώσεις.

 


Powered by Platon Kostelletos