Σύλλογος


 

Αρχική

Ιστορικό Συλλόγου

Διοίκηση Συλλόγου

Ο οικισμός ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 1979 με γοργούς ρυθμούς και σήμερα αριθμεί 550 κατοίκους περίπου. Παράλληλα με την ανάπτυξη του οικισμού οι κάτοικοι έκτισαν τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, απ' όπου προέρχεται και το όνομα του συλλόγου, όπου και Λειτουργεί.

Από το 1980 υπάρχει ενεργός ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος της "Αγίας Παρασκευής" ο ποίος διοργανώνει κάθε χρόνο εδώ και πάνω από 20 χρόνια ποδηλατικούς αγώνες, όλων των κατηγοριών. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση συμμετέχουν από όλη την περιφέρεια της περιοχής. Επίσης έχουν διοργανωθεί κατά καιρούς θεατρικές παραστάσεις με ιδιαίτερη επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς ότι τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι προσωπική προσπάθεια των κατοίκων της περιοχής.

Παράλληλα πρέπει να αναφερθεί ότι κάθε χρόνο γίνεται εκδήλωση για την βράβευση των επιτυχόντων στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Από το Φθινόπωρο του 2011 ξεκίνησε και η εκμάθηση παραδοσιακών χορών στα πλαίσια του Συλλόγου με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ο οικισμός της "Αγίας Παρασκευής" αριθμεί περίπου 800 κατοικίες μόνιμες και παραθεριστικές. Στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου συμπεριλαμβάνονται ένα γήπεδο Μπάσκετ και μία Παιδική Χαρά. Παράλληλα σε αίθουσα που διαθέτει ο Σύλλογος, γίνονται προσπάθειες ανάπτυξης της υπάρχουσας βιβλιοθήκης και πιθανά στο μέλλον εγκατάσταση υπολογιστικού κέντρου.

Ο Σύλλογος της "Αγίας Παρασκευής" καθώς και οι Οικιστικοί Σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής έχουν ιδρύσει μία Ομοσπονδία Συλλόγων που ως κύριο σκοπό έχουν τη προστασία του Περιβάλλοντος της περιοχής. Είναι γνωστό το πρόβλημα της μόλυνσης του ποταμού Ασωπού και του υδροφόρου ορίζοντα, από τις βιομηχανίες ΒΑ Αττικής και της Βοιωτίας. Η Ομοσπονδία μετά από πολλές προσπάθειες και αγώνες κατάφερε να σταματήσει τη ρίψη λυμάτων από τα βυρσοδεψία στον ποταμό Ασωπό.

 

Άποψη της εισόδου των γραφείων του Συλλόγου μας

 

Αεροφωτογραφίας από την ιστοσελίδα του Κτηματολόγιο Α.Ε. (εδώ)

   
 

Powered by Platon Kostelletos