ΓΛΥΚΟΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ

Αρχική
Πάνω
Κέικ Καρότο
Κέικ Μπανάνα

Κέικ καρότο

Υλικά για κέικ:

 

600 ml καρότα λεπτά τριμμένα.

200 ml καστανή ζάχαρη

400 ml αλεύρι

2 κ. τσαγιού κανέλα σε σκόνη

2 κ. τσαγιού baking powder

2 κ. τσαγιού σόδα

200 ml ελαιόλαδο

4 αυγά

 1 βανίλια

Υλικά για γλάσο:

250 γραμμ. τυρί philadelphia

125 γραμμ. βούτυρο

500 γραμμ. άχνη ζάχαρη

1 βανίλια

5-6 σταγόνες λεμονιού

 

Εκτέλεση κέικ:

Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά σε ένα μπολ για 3-5 λεπτά.

Προθέτουμε το ελαιόλαδο και τα τριμμένα καρότα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε την κανέλα, τη σόδα, τη βανίλια και το baking powder.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα που την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει, για να μην κολλήσει το κέικ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 - 60 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Εκτέλεση γλάσου:

Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει καλά.

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και το τυρί και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Πατάμε καλά το μείγμα ώστε να μην έχει μπιλάκια.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη, ανακατεύοντας. Αν το μείγμα είναι νερουλό προσθέτω κι άλλη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τη βανίλια και τις σταγόνες λεμονιού.

Ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι το μείγμα να είναι ομοιόμορφο.

Απλώνουμε το γλάσο στο κέικ που έχει κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.

 

Διακοσμήστε το γλάσο και θα έχετε μια καταπληκτική τούρτα γενεθλίων!!!

 

   

Designed by: Theodorakopoulou Myrtia