Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις μπανάνες
στο multi.
Χτυπάμε
με το μίξερ τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο σε ένα μπολ για 2-3
λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με
το baking powder.
Διαλύουμε τη σόδα στο γάλα.
Προσθέτουμε στο μπολ με τη ζάχαρη και το λάδι ένα-ένα τα
αυγά, το γιαούρτι, τη βανίλια και το αλάτι, ανακατεύοντας με
το μίξερ.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα και τις πολτοποιημένες
μπανάνες.
Τέλος
προσθέτουμε στο μείγμα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια
σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα κέικ με
τρύπα στη μέση και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις,
για μια ώρα, στην τελευταία σχάρα.
Το
αφήνουμε δέκα λεπτά να κρυώσει και το βγάζουμε από τη φόρμα.
Ό,τι
πρέπει για κολατσιό στο σχολείο!!! |