Αφού
μαλακώσει το βούτυρο, το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το σιρόπι ή το μέλι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και τη σόδα.
Προσθέτουμε το νερό, ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, ανακατεύοντας.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε λαδόκολλα και την αφήνουμε στο ψυγείο
για μια νύχτα.
Ανοίγουμε λίγη-λίγη τη ζύμη με πλάστη, 2-3 χιλ. περίπου.
Κόβουμε σχέδια με τις φόρμες.
Βάζουμε τα μπισκότα στο ταψί, πάνω σε μια λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο.
Ψήνουμε για 5 λεπτά στον αέρα, στους 190 βαθμούς, στη μέση
του φούρνου.
Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα μετακινήσουμε.
Ιδανικά
για τα Χριστούγεννα!!! |