ΓΛΥΚΟΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ

Αρχική
Πάνω
Pepparkakor
Μπισκοτάκια

Pepparkakor

(Σουηδική συνταγή)

Υλικά:

 

300 γραμ.  βούτυρο

100 ml σιρόπι ή μέλι

με λίγο ζεστό νερό

500 ml  μαύρη ζάχαρη

200 ml χλιαρό νερό

1 κ.σ. τζίντζερ σκόνη

2 κ.σ. κανέλα σκόνη

1 κ.σ. γαρίφαλο σκόνη

2 κ.σ. κάρδαμο σκόνη

1 κ.γ. σόδα

900 γραμ. αλέυρι

 

Εκτέλεση:

Αφού μαλακώσει το βούτυρο, το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε το σιρόπι ή το μέλι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και τη σόδα.

Προσθέτουμε το νερό, ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, ανακατεύοντας.

Τυλίγουμε τη ζύμη σε λαδόκολλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.

Ανοίγουμε λίγη-λίγη τη ζύμη με πλάστη, 2-3 χιλ. περίπου.

Κόβουμε σχέδια με τις φόρμες.

Βάζουμε τα μπισκότα στο ταψί, πάνω σε μια λαδόκολλα.

Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο.

Ψήνουμε για 5 λεπτά στον αέρα, στους 190 βαθμούς, στη μέση του φούρνου.

Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα μετακινήσουμε. 

 

Ιδανικά για τα Χριστούγεννα!!!

   

Designed by: Theodorakopoulou Myrtia