Αρχική

Διάβασε και σκέψου

Παίξε και μάθε

'Ακου και δές

Εκφράσου και εσύ

Καλώς ήρθατε στο δικτυακό μας τόπο

'Ανοιξε την καρδούλα

«Αξίες και γνώσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά»

 

Οι αξίες στις μέρες  μας...

Αξίες ,ιδανικά, στάσεις ζωής… πόσο καλά τα γνωρίζουμε άραγε;

 Μέσα σε αυτήν δύσκολη περίοδο που περνάμε είναι καλό να αντιμετωπίζουμε τα  προβλήματα της κρίσης με σταθερότητα στις αξίες μας και στα ιδανικά μας.

Οι αξίες και η θετική στάση ζωής και συμπεριφοράς  είναι ο σημαντικότερος δρόμος προετοιμασίας των αυριανών ενηλίκων καθώς και μια υπενθυμιση σε μας τους μεγαλύτερους. Δίνουμε έμφαση σε αξίες όπως η ελευθερία, η αγάπη, η ειρήνη, η ευτυχία, η τιμιότητα, η υπευθυνότητα, η ταπεινότητα, η απλότητα, η συνεργασία, η ανεκτικότητα.

Σε αυτήν εδώ την σελίδα μας, θα προσπαθήσουμε να σας φέρουμε κοντά σε αυτές τις  έννοιες  των αξιών μέσω κάποιων διηγήσεων ή ιστοριών ή ακόμη και υπό την μορφή ενός παραμυθιού, άλλωστε όλοι μας κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας και ενα παραμύθι δεν θα μας άφηνε ασυγκίνητους.

Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε με κάποια εκπαιδευτικά παιχνίδια όπου τα παιδιά(μικρά και μεγάλα ) μπορεί να αποκομίσουν νέες γνώσεις από διαφορα θεματικά πεδία ,όπως η ιστορία μας, πολιτισμός μας ,η  φιλοσοφία κ.α

Ελπίζουμε να καταφέρουμε πρώτον να αποκομίσετε και εσείς χρήσιμες πληροφορίες-γνώσεις απο τις διδακτικές ιστορίούλες μας για τις αξίες και δεύτερον να  ελπίζουμε να μπείτε στη διαδικασία να παίξετε και εσείς τα ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά παιχνίδια .

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στον ιστοχώρο μας και ευχόμαστε «καλή πλοήγηση».

 

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ &  ΣΚΕΨΕΙΣ

Όπως το έδαφος, όσο και αν είναι γόνιμο, αδυνατεί να παράγει κάτι δίχως καλλιέργεια, έτσι και ο νους του ανθρώπου: δίχως την εκπαίδευση αδυνατεί να δώσει τους αναμενόμενους καρπούς.

Πλούταρχος, 47-120 μ.Χ., Αρχαίος Έλληνας ιστορικός

 

 

 Κάθε άνθρωπος που φτάνει πάνω από ένα συνηθισμένο επίπεδο, έχει λάβει δύο εκπαιδεύσεις: τη μία από τους δασκάλους του και την άλλη -πιο προσωπική και πιο σημαντική- από τον εαυτό του.

Edward Gibbon, 1737-1794, Άγγλος ιστορικός

 

 

Το μυστικό της δημιουργικότητας είναι να ξέρεις πως να κρύβεις τις πηγές σου.

Η αξία ενός ανθρώπου θα πρέπει να εξετάζεται με βάση ότι δίνει και όχι ότι μπορεί να λάβει.

Προσπάθησε να μην γίνεις ένας άνθρωπος της επιτυχίας, αλλά ένας άνθρωπος της αξίας.

΄Αγνωστος