Υπηρεσίες HR
Βιογραφικό
Επιμόρφωση
Τελευταία Νέα
Συνέντευξη

 

4 βήματα προς ένα personally branded βιογραφικό

  Για να φροντίσουμε την καριέρα μας ακόμα πιο μεθοδικά και αποτελεσματικά, ας δούμε πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα βιογραφικό με έντονα τα στοιχεία του personal brand μας!

  1. Τίτλος

  Ένα από τα στοιχεία που κοιτούν οι recruiters στα 6'' σκανάροντας ένα βιογραφικό είναι το όνομα   . Προσπαθήστε λοιπό να αξιοποιήσετε το όνομά σας και να εντείνεται το personal brand σας, προσθέτοντας  έναν τίτλο κάτω από το όνομά σας. Μια σύντομη πρόταση όπως γίνεται και στο LinkedIn , όχι απαραίτητα την ίδια που σας συστήνει στο recruiter και του δίνει μια συνολική ιδέα για το ποιοί είσαστε και τι μπορείτε να κάνετε.

    2. Περιεχόμενο

Προσπαθήστε να μην παρασυρθείτε από στερεότυπα κατά τη σύνταξη του βιογραφικού σας. Καλό θα ήταν το περιεχόμενο του βιογραφικού  σας να αποπνέει  τα στοιχεία της εργασιακής  σας ταυτότητας που ξεχωρίζουν. Ερευνήστε αποφασίστε  ποιά 3 χαρακτηριστικά σας είναι πιο έντονα και θέλετε να τα επικοινωνήσετε και να προσαρμόσετε  το περιεχόμενο να ταιριάζει  με αυτά τα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα εάν εμπνέετε/ ενθαρρύνετε ιδιαίτερα τους συνεργάτες σας, φροντίστε οι λέξεις που θα χρησιμοποιήσετε να ταιριάζουν με αυτό το  personal brand attribute.

    3. Συστάσεις

Μια από τις σημαντικότερες διαφορές που έχουν τα βιογραφικά μεταξύ τους είναι εάν περικλείουν συστάσεις ή όχι. Συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας συστάσεις ώστε να δώσετε στο recruiter τη δυνατότητα να μάθει περισσότερα για εσάς από αυτούς που σας γνωρίζουν. Βοηθήστε τον δηλαδή να πάρει μια σωστότερη απόφαση πάνω στην δουλειά του. Ο καλύτερος τρόπος; ένα  link στο  Recommendations τουLinkedIn προφίλ σας  ή για τους πιο προχωρημένους στο personal website σας!! Τέλος, καλό θα ήταν να δώσετε e-mail από δύο  referees.

 

    4. Top page "Κορνίζα''

Αξιοποιήστε το πρώτο μισό της πρώτης σελίδας για να τραβήξετε την προσοχή του recruiter/εργοδότη στα ακριβή σημεία που θέλετε να θυμάται ("επαγγελματικό ίχνος "). Σκεφτείτε πολύ καλά ,τι είναι αυτό που θέλετε να τον συγκινήσει σε σχέση με τη συγκεκριμένη θέση και με τις κατάλληλες λέξεις .

Κλείνοντας, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσετε στην έκταση του βιογραφικού, 2 σελίδες είναι αρκετές!! Εκτός και αν η εμπειρία σας είναι τεράστια όποτε δικαιολογούνται οι 3 σελίδες.

 

Μπορείτε να μας στείλετε το βιογραφικό σας για διορθώσεις εδώ