Ψητό μοσχαράκι με κόκκινο κρασί
ΥΛΙΚΑ
1250 γρ. μοσχάρι από σπάλα
5 γρ. καλαμποκάλευρο
4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
5 καρότα baby, κομμένα σε ροδέλες
3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
15 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο
300 ml ζωμό κρέατος
300 ml κόκκινο ξηρό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάζουμε το λάδι να κάψει, σε μια κατσαρόλα, σε
μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε μέχρι να πάρει
χρώμα απο όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κρέας απο την κατσαρόλα
και το βάζουμε σε μια πιατέλα.
Βάζουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα και σοτάρουμε
μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το
δενδρολίβανο και μεταφέρουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το κρασί και το ζωμό και αφήνουμε το φαγητό να πάρει
μια βράση.
Μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα ταψί και το βάζουμε
στο φούρνο για περίπου μια ώρα.
Βγάζουμε το φαγητό απο το φούρνο και αφήνουμε το
κρέας για, 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου , σε μια πιατέλα
πρίν το κόψουμε σε μερίδες.
Αφαιρούμε το δενδρολίβανο απο τη σάλτσα του
φαγητού και τη μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το
καλαμποκάλευρο και τη σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει.