Κεντρική Μαγειρική Ζαχαροπλαστική Κρασί Μικρά Μυστικά

Μπιφτέκια γαλοπούλας

ΥΛΙΚΑ

 

450 γρ. κιμάς γαλοπούλα

230 γρ. κιμάς χοιρινός

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

Αλάτι κατά βούληση

50 γρ. μέντα 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο

ματσάκι μαϊντανό 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο

40 ml. ελαιόλαδο

2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

1/3 κ.σ. κύμινο

1/2 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη

1/2 κ.γ. καυτερή πάπρικα

 

 

 

 

 


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον δυόσμο, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, την γλυκιά πάπρικα, το κύμινο, το κόλιανδρο και την καυτερή πάπρικα. Αναμιγνύουμε απαλά όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε μπιφτέκια.

Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο, χωρίς να το σκεπάσουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά με 4 ώρες.

Προετοιμάζουμε το γκριλ και ψήνουμε τα μπιφτέκια 6 λεπτά από κάθε πλευρά περίπου.

Μόλις τα μπιφτέκια μας ψηθούν τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα ή χωριάτικη και σάλτσα αγγούρι γιαούρτι.

 

 

 
     

ABOUT US           ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ           HOME

Copyright © 2014 - Οι συνταγές μου All rights Reserved                                 Κατασκευή ιστοσελίδας: Σοφία Παπαλεξανδρή