ΣΥΝΟΡΑ      
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

ΠΟΤΑΜΙΑ

ΒΟΥΝΑ

ΣΥΝΟΡΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 

          Συνορεύει στα βόρεια με τη Βουλγαρία και την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (Π.Γ.Δ.Μ.), στα βορειοδυτικά με την Αλβανία και στα βορειοανατολικά με την Τουρκία. Βρέχεται ανατολικά από το Αιγαίο Πέλαγος, στα δυτικά από το Ιόνιο και νότια από τη Μεσόγειο θάλασσα. Τα σύνορα έχουν συνολική έκταση  131.957 τ.χλ.

Διαμόρφωση Συνόρων:
Τα σύνορα της Ελλάδας αλλάζουν 1913
Οι βαλκανικοί πόλεμοι (1912-13) υπήρξαν νικηφόροι για την Ελλάδα και είχαν ως αποτέλεσμα την προσάρτηση της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Κρήτης και των νησιών τον Αιγαίον. Έτσι, τα σύνορα της Ελλάδας επεκτάθηκαν ως τον ποταμό Στρυμόνα και διπλασιάστηκε η γεωγραφική της έκταση.

H Συνθήκη των Σεβρών: 1920
Η Ελλάδα κατά τη λήξη τον A' Παγκόσμιου Πολέμου βρέθηκε στην παράταξη των νικητών. Ο ελληνικός στρατός κατέλαβε, με την έγκριση των Συμμάχων, τη Θράκη, την πόλη της Σμύρνης και περιοχή της δυτικής Μικράς Ασίας. Με τη Συνθήκη των Σεβρών τον 1920 κατοχυρώθηκαν διπλωματικά οι εθνικές αυτές επιτυχίες.


Νέα σύνορα για την Ελλάδα 1947
Κατά τη δεύτερη συνεδρίαση τον Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών των συμμαχικών κρατών, στις 27 Ιουνίου 1946, η Ελλάδα κέρδισε τα Δωδεκάνησα. Η επίσημη προσάρτηση των νησιών πραγματοποιήθηκε με την επικύρωση της συνθήκης ειρήνης και τη δημοσίευση τον σχετικού νόμου, στις 9 Ιανουαρίου 1948, ο οποίος αποκτούσε αναδρομική ισχύ από τις 28 Οκτωβρίου του επόμενου έτους.