CINEMApedia.gr

Κεντρική Η Εξέλιξη Ελληνικό Cinema Ξένο Cinema Επικοινωνία

 

 

 

Δεκαετία ΄60 Προσωπικότητες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Creator: Kaleli Katerina

 

Λάμπρος Κωνσταντάρας

 

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας (13 Μαρτίου 1913- 28 Ιουνίου 1985) υπήρξε κωμικός ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Ήταν ο πατέρας του βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Κωνσταντάρα ο οποίος του χάρισε δυο εγγόνια, την Παυλίνα το 1974 και τον Λάμπρο το 1979. Διακρίθηκε στο ρόλο του ώριμου, πλούσιου και γυναικά (Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα, Η Βίλα των Οργίων) ή του "πατέρα" αρκετών γνωστών σταρ της εποχής (Η Αλίκη στο Ναυτικό, Ο Στρίγγλος που Έγινε Αρνάκι). Παντρεύτηκε σε πρώτο γάμο την ηθοποιό Γιούλη Γεωργοπούλου το 1945 και σε δεύτερο τη Φιλιώ Κεκάτου το 1971. Τα τελευταία χρόνια τα πέρασε στην Βάρκιζα. Κηδεύτηκε στο Α΄ Νεκροταφείο.

Χαρακτηριστική ατάκα - σκηνή από την ταινία : "Ο Στρίγγλος που έγινε αρνάκι": Αντρέας (δεύτερος γιος του Κωνσταντάρα): στην Άνδρο πατέρα υπάρχουν κάτι φτωχοκόριτσα. Κωνσταντάρας: Και στη Μαδαγασκάρη Αντρέα, και στη Μαδαγασκάρη. Αλλά μέχρι να τις βρούμε εμείς, οι αράχνες θα 'χουν γίνει σαν φραγκόκοτες.

Το 2008 ένα θέατρο στο Αιγάλεω ονομάστηκε «Θέατρο Λάμπρος Κωνσταντάρας» σε αναγνώριση της συνεισφοράς του στο ελληνικό θέατρο και τον κινηματογράφο.

 

Φιλμογραφία