Νάνοι

 

                Οι νάνοι είναι από τις γνωστότερες και ευκολότερα αναγνωρίσιμες νεραϊδοφυλές. Αυτά τα πλάσματα της γης είναι επιδέξιοι και εργατικοί μεταλλωρύχοι που ζουν κάτω από το έδαφος και μέσα στα βουνά. Είναι επίσης έμπειροι μεταλλοτεχνίτες.

             Οι νάνοι είναι μικρόσωμα, κοντόχοντρα και μερικές φορές κακομούτσουνα ανθρωπάκια με μεγάλα κεφάλια και μακριές γενειάδες. Ζουν πολλά χρόνια, γι' αυτό και φαίνονται ηλικιωμένα. Φορούν απέριττα μεσαιωνικά ρούχα με μακριές κουκούλες. Παρά το ότι οι περισσότεροι νάνοι ζουν μέσα στη γη, υπάρχουν οι λευκοί νάνοι που μπορούν να αντέξουν το φως της ημέρας και το καλοκαίρι φτεροκοπούν πάνω από το έδαφος σαν πεταλούδες, για να επιστρέψουν στη δουλειά τους-στα ορυχεία- το χειμώνα.

                                                                         

                                                                          Αρχαίες γερμανικές παραδόσεις

           Αν και οι νάνοι εμφανίζονται σε όλο τον κόσμο με διαφορετικές όψεις, τις πλουσιότερες παραδόσεις γι' αυτούς τις βρίσκουμε στους τευτονικούς μύθους της αρχαίας Γερμανίας. Σύμφωνα με αυτούς οι νάνοι προήλθαν από το σώμα του ηττημένου γίγαντα Ιμίρ. Οι θεοί τους προίκισαν με απαράμιλλες γνώσεις σχετικά με τα ορυκτά και τις πέτρες κάθε είδους και με ένα εκπληκτικό ταλέντο για να δουλεύουν τα μέταλλα, στα οποία μάλιστα μπορούν και δίνουν μαγικές ιδιότητες.

         Οι νάνοι ξεπλήρωσαν αυτά τα χαρίσματα σφυρηλατώντας τα όπλα των θεών, συμπεριλαμβανομένων του σφυριού του Θωρ και των κοσμημάτων που φορούσαν οι θεές. Οι νάνοι είναι οι φυσικοί ιδιοκτήτες των πολύτιμων μετάλλων και λίθων που υπάρχουν στη γη. Ο νάνος Άλμπερίχ ήταν φύλακας του περίφημου θησαυρού που κέρδισε απ' αυτόν ο ήρωας Ζίγκφριντ.

 

                                  

.

horizontal rule

 

 

                                           Κεντρική Επάνω Νάνοι Καλικαντζαράκια