Νεραϊδάκια 
 

 

Κεντρική
Νύμφες του Νερού
Νεράϊδες των Λουλουδιών
Αγγελικές Νεράιδες
Πώς να τις καλέσετε
Αγαπημένα Φυτά

 

       

 

          Στη σημερινή εποχή είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ένα κοινό σημείο όλων των πολιτισμών του κόσμου είναι η πίστη στην ύπαρξη του λαού των "μικρών πλασμάτων". Επικρατεί η άποψη ότι οι νεράιδες αποτελούν μια πολυποίκιλη φυλή πνευματικών οντοτήτων που παρουσιάζονται με ανθρώπινη μορφή και μοιάζουν με μικρότερα και συχνά αλλόκοτα ανθρώπινα πνεύματα.

           Πού υπάρχουν οι νεράιδες λοιπόν; Η απάντηση είναι ότι κατοικούν στον ίδιο κόσμο με τους ανθρώπους, αλλά η ύπαρξή τους έχει μια τέταρτη διάσταση που τις αποδεσμεύει από τους περιορισμούς του χρόνου και του χώρου. Οι κάτοικοι του νεραϊδόκοσμου επομένως, δε δεσμεύονται από τους ίδιους υλικούς νόμους και γι' αυτό πολλές φορές δεν τους καταλαβαίνουν.

           Ενώ οι άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με την αναπόφευκτη πραγματικότητα του θανάτου, οι νεράιδες συνήθως είναι αθάνατες, γι' αυτό η κέλτικη ονομασία του κόσμου τους είναι Tir Na N' Og - Χώρα των Παντοτινά Νέων.

           Οι Έλληνες ονόμαζαν τον κόσμο τους Εσπερίδες, δηλαδή ευλογημένα νησιά, και στο μυθιστόρημα του Αρθούρου είναι το νησάκι του Άβαλον. Θεωρείται πάντα ότι είναι ξεχωριστός από τον κόσμο των ανθρώπων, αλλά συνδέεται μαζί του μέσω του νερού ή βρίσκεται στο εσωτερικό της Γής.

 

 

.

horizontal rule

Νεραϊδάκια

    

 

   

Created by Angelo Alogakou