ΛΟΝΔΙΝΟ

 

 

Κεντρική
ΧΑΡΤΗΣ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
TIPS
GALLERY
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Βρετανικό Μουσείο

Το παλαιότερο μουσείο στον κόσμο διαθέτει πάνω από 6 εκατομμύρια εκθέματα, τα οποία καλύπτουν περίοδο 1.800.000 ετών παγκοσμίου πολιτισμού. Η συλλογή ξεκίνησε ως κληροδότημα ενός φυσικού επιστήμονα και συλλέκτη αρχαιοτήτων, του σερ Χανς Σλόουν, το 1753. Κατά το 18ο και 19ο αιώνα, εξερευνητές και εκπρόσωποι του Θρόνου, όπως ο πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ, ο λόρδος Έλγιν, ο λόρδος Κούρζον και ο Τσάρλς Τάουνλι, μετέφεραν εδώ θησαυρούς από όλο τον κόσμο. Το σημερινό κτήριο, κλασικού ρυθμού, ολοκληρώθηκε στα 1850. Το 2000 η κεντρική αυλή δόθηκε στο κοινό με το όνομα η Μεγάλη Αυλή. Μην παραλείψετε να δείτε τα εκθέματα του Παρθενώνα, τη Γάτα Μούμια, τον Ραμσή Β’, την Ψηφιδωτή Μάσκα Μιξτέκων-Αζτέκων, το Kwakwakawakw καθώς και το Βούδα Αμιτάμπχα.

 

Το Μάτι του Λονδίνου

Πρόκειτα για ένα αξιοθαύμαστο κατασκευαστικό επίτευγμα. Αυτός ο γιγάντιος τροχός είναι ο ψηλότερος στον κόσμο και προσφέρει καταπληκτική θέα σε ολόκληρο το Λονδίνο. Ορθώνεται επάνω από τον Τάμεση, απέναντι από το Κοινοβούλιο. Κτίστηκε για τον εορτασμό του Millenium και αποδείχτηκε εξαιρετικά δημοφιλής. Οι 32 κλειστές κάψουλες χωρούν 25 άτομα η κάθε μία και προσφέρουν πλήρη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Μια «πτήση» στο Μάτι διαρκεί 30 λεπτά και, εάν ο ουρανός είναι καθαρός, μπορείτε να δείτε σε απόσταση έως και 40 χλμ, από την πρωτεύουσα έως και τη νότια Αγγλία.

 

.

 

 

Tate Britain& Tate Modern

Άνοιξε τις πύλες της το 1897 ως η εθνική πινακοθήκη της Βρετανίας. Η μεγαλοπρεπής συλλογή της πρώτης πινακοθήκης Tate του Λονδίνου περιλαμβάνει εκθέματα από το 1500 Μέχρι σήμερα. Ο ιδρυτής της ήταν ο Henry Tate, ο οποίος δημιούργησε την τεράστια περιουσία του πωλώντας ζάχαρη. Αυτή η συλλογή περιλαμβάνει έργα από όλους τους μεγάλους ζωγράφους της Βρετανίας και κυρίως του Τ.Μ.Γ.Τέρνερ.

«Θυγατρική» της Tate Britain αποτελεί η Tate Modern, μια συναρπαστική νέα πινακοθήκη. Στεγάζεται σε έναν πρώην σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας και βρίσκεται κοντά στον Τάμεση. Μέσα σε αυτόν το ευάερο και φωτεινό χώρο εκτίθενται μοντέρνα έργα από όλο τον κόσμο, όπως έργα των Νταλί, Πικάσο, Ματίς, Γουόρχολ καθώς και σύγχρονων αναγνωρισμένων καλλιτεχνών.

 

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Η συναρπαστική συλλογή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας περιλαμβάνει γύρω στα 70 εκατομμύρια εκθέματα. Το μουσείο ήταν αρχικός χώρος αποθήκευσης των αντικειμένων που έφερναν από τα ταξίδια τους ο Κάρολος Δαρβίνος, ο βοτανολόγος του πλοιάρχου Κουκ, Τζοζεφ Μπανκς. Σήμερα η συλλογή των παραδοσιακών εκθεμάτων συνδυάζεται με πολλές καινοτόμες εκθέσεις, όπως η εντυπωσιακή συλλογή δεινοσαύρων. Εκτός από δημοφιλές μουσείο, αποτελεί και ερευνητικό εργαστήρι απασχολώντας 300 επιστήμονες και βιβλιοθηκάριους. Να βιώσετε το σεισμό του Κόμπε με τον προσομοιωτή σεισμού, να περιπλανηθείτε στο Σπίτι των Ερπετών, να ταξιδέψετε με τον Κύκλο του Νερού και να θαυμάσετε τα Απολιθώματα, τους Μετεωρίτες αλλά και τα ομοιώματα Δεινοσαύρων.

 

Μπάκιγχαμ

 Το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ, η πλέον διάσημη κατοικία του Λονδίνου και από τα πιο αναγνωρίσιμα σημεία της πόλης, χτίστηκε ως χειμερινό ενδιαίτημα του πρώτου δούκα του Μπάκιγχαμ το 1705. Από το 1824 έως το 1831, ο Γεώργιος Δ΄ανέθεσε στον Τζον Νας να επεκτείνει το μέγαρο και να το μετατρέψει σε παλάτι, η πρώτη κάτοικος του οποίου ήταν η Βασίλισσα Βικτόρια το 1837. Το Παλάτι φιλοξενεί τη Βασίλισσα και οι Δημόσιες Αίθουσες είναι ανοιχτές για το κοινό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Πολλοί βασιλικοί κήποι είναι επίσης διαθέσιμοι για το κοινό. Μην χάσετε την Αλλαγή της Φρουράς, την Πινακοθήκη της Βασίλισσας καθώς και την Αίθουσα του Θρόνου.

 

 

Αβαείο Ουέστμινστερ

Το πρώην αβαείο των Βενεδίκτων, ένα λαμπρό επίτευγμα της Μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής σε πραγματικά μεγάλη κλίμακα δεσπόζει στην νότια πλευρά του Κοινοβουλίου. Ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα από τον Εδουάρδο τον Εξομολογητή, επιβίωσε της Μεταρρύθμισης και συνέχισε να αποτελεί τόπο των βασιλικών δημόσιων τελετών. Εδώ έλαβε χώρα η στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ το 1953 και η κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνας το 1997. Μέλη της βασιλικής οικογένεια, πολιτική, συγγραφείς και ποιητές τάφηκαν ή τιμάται η μνήμη τους εδώ. Να περιπλανηθείτε στο Παρεκκλήσι του Εδουάρδου και να θαυμάσετε τη Γωνία του Ποιητή.

 

Πλατεία Κοινοβουλίου

Η πλατεία αυτή είναι το πνευματικό και πολιτικό κέντρο της πόλης. Σχεδιάστηκε ως μέρος της ανοικοδόμησης μετά τη φωτιά που κατέστρεψε το παλάτι το 1834. Στη βόρεια πλευρά της πλατείας, η Parliament Street  οδηγεί στο Whitehall και στον αριθμό 10 της οδού Downing Street, όπου βρίσκεται η κατοικία του Βρετανού Πρωθυπουργού. Επιβλητικό δεσπόζει και το Μπιγκ Μπεν αλλά και το μνημείο του Ουίνστον Τσόρτσιλ.

 

Ο Πύργος του Λονδίνου

Το μεγάλο παραποτάμιο φρούριο του Λονδίνου έχει, κυρίως, χαρακτηριστεί ως φυλακή αλλά έχει και ένδοξο παρελθόν. Ο Λευκός Πύργος, ο οποίος αρχικά ήταν ένα φρούριο με τάφρο, χτίστηκε για το Γουλιέλμο Α’ και επεκτάθηκε από μεταγενέστερους ηγεμόνες, όπως τον Ερρίκο Η’, ο οποίος είχε στείλει δύο από τις συζύγους του να θανατωθούν στον Πράσινο Πύργο. Κατόπιν, φιλοξένησε το οπλοστάσιο, τα Πετράδια του Στέμματος, ένα θηριοτροφείο και το Εθνικό Νομισματοκοπείο.

 

Madam Tussaud’s

Ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα του Λονδίνου, εδώ θα βρείτε κέρινα ομοιώματα διασήμων τόσο από τον καλλιτεχνικό χώρο όσο και από τον χώρο της πολιτικής. Η διάσημη Αίθουσα του Τρόμου θα σας φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με τους πιο διάσημους εγκληματίες του Λονδίνου. Επίσης, εκτίθεται η πραγματική γκιλοτίνα με την οποία αποκεφαλίστηκε η Μαρία-Αντουανέτα κατά την Γαλλική Επανάσταση.