ΛΟΝΔΙΝΟ

 

 

Κεντρική
ΧΑΡΤΗΣ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
TIPS
GALLERY
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Ιστορική Ανασκόπηση

 

                                    43 μ.Χ.: Ρωμαϊκή Εισβολή

Όταν έφτασαν οι Ρωμαίοι, έκτισαν μια γέφυρα πάνω από τον άμεση στο ύψος του Southwark και περιέβαλαν το Londinium με ένα μεγάλο τείχος, μέρος του οποίου είναι ακόμα και σήμερα ορατό από το Σίτι.

 

1066: Νορμανδική Κατάκτηση

Η επιτυχής εισβολή ήρθε από τη βόρεια Γαλλία, υπό την καθοδήγηση του Γουλιέλμου του Κατακτητή, δούκα της Νορμανδίας, ο οποίος στέφθηκε Βασιλιάς της Αγγλίας στο άρτι ολοκληρωθέν Αβαείο του Ουέστιμνστερ ανήμερα Χριστουγέννων 1066.

 

1240: Το Πρώτο Κοινοβούλιο

Η πρώτη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου συνεκλήθη στο Ουέστμινστερ και έγινε έδρα της Κυβέρνησης, η οποία εγκατέλειψε το Σίτι και άρχισε να επεκτείνεται στην κάποτε ρωμαϊκή περιοχή.

 

1534: Μεταρρύθμιση

Μια διαφωνία μεταξύ του Ερρίκου Η’ και Πάπα Κλεμέντιου Ζ’ για το διαζύγιο του βασιλιά οδήγησε στο σχίσμα του Ερρίκου από τη Ρώμη. Ο Ερρίκος έχρισε τον εαυτό του κεφαλή της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Σήμερα ο βασιλιάς ηγείται της Αγγλικανική Εκκλησίας.

 

1649: Εκτέλεση του Καρόλου Α’

Η πίστη του Καρόλου Α’ στην ελέω θεού ηγεμονία του βασιλιά οδήγησε σε εμφύλιο πόλεμο. Οι βασιλικοί έχασαν και ο Κάρολος αποκεφαλίστηκε το 1649. Μετά από 11 χρόνια κυριαρχίας του Πουριτανισμού, ο γιος του Κάρολος Β’ επέστρεψε για να ηγηθεί της Παλινόρθωσης.

 

1666: Η Μεγάλη Πυρκαγιά

Μεγάλο μέρος της πόλης, συμπεριλαμβανομένου και του μεσαιωνικού ναού του Αγίου Παύλου με τις 87 εκκλησίες, καταστράφηκαν στην πυρκαγιά που μαινόταν επί 5 ημέρες. Ο σερ Κρίστοφερ Ρεν σχεδίασε εκ νέου ολόκληρη την πόλη.

 

1863: Ο Πρώτος Υπόγειος Σιδηρόδρομος

Η Μητροπολιτική Γραμμή αρχικά σχεδιάστηκε για να συνδέσει τους βασικούς σιδηροδρομικούς τερματικούς σταθμούς και ήταν ο πρώτος Υπόγειος στον κόσμο. Τα βαγόνια αρχικά έμοιαζαν με φορτηγά.

 

1875: Τα Αναχώματα

Τα Αναχώματα δημιουργήθηκαν στις όχθες του ποταμού και ήταν από τα μεγαλύτερα μηχανικά έργα της βικτοριανής εποχής. Σχεδιάστηκαν από το σερ Joseph Bazalgette ώστε να περιλάβουν ένα τεραστίων διαστάσεων σύστημα αποχέτευσης.

 

1940-1941: Βομβαρδισμοί

Μεταξύ του Σεπτεμβρίου 1940 και Μαΐου 1941, οι εναέριες επιδρομές των Γερμανών είχαν θύματα 30,000 Λονδρέζους. Οι βομβαρδισμοί κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος των Αποβάθρων, το East End και το Σίτι. Επλήγησαν το Κοινοβούλιο, το Αβαείο του Ουέστμινστερ και ο Πύργος του Λονδίνου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πολλοί Λονδρέζοι κατέφευγαν στους σταθμούς του Υπογείου.

 

1992: Ανάπτυξη Αποβάθρων

Οι αποβάθρες του Λονδίνου, οι οποίες κάποτε έσφυζαν από ζωή, είχαν αρχίσει να ερημώνονται τη δεκαετία του’60 καθώς το εμπόριο μεταφέρθηκε στο πιο σύγχρονο διαμετακομιστικό λιμάνι Τίλμπερι. Τη δεκαετία του 1980 ξεκίνησε η αναβάθμιση της περιοχής, ειδικά γύρω από την Αποβάθρα των Δυτικών Ινδιών, όπου χτίστηκε το Canary Wharf το 1992. Δημιουργήθηκε, επίσης, νέο αεροδρόμιο έκεί που κάποτε ήταν οι Βασιλικές Αποβάθρες.