LONDON

 

 

Κεντρική
ΧΑΡΤΗΣ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
TIPS
GALLERY
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Καρναβάλι Notting Hill

Αυτό το τριήμερο φεστιβάλ σε ρυθμούς Καραϊβικής είναι το μεγαλύτερο καρναβάλι στην Ευρώπη, με ορχήστρα και dj που παίζουν κάθε είδος μουσικής που μπορείτε να φανταστείτε, φαγητό στο δρόμο, εντυπωσιακά κουστούμια και χορευτές όλο ζωντάνια. Το φεστιβάλ αυτό λαμβάνει χώρα το τελευταίο Σαβ/κο του Αυγούστου.

(Video)

 

Έκθεση Λουλουδιών Chelsea

Αυτή η λαμπρή ετήσια έκθεση της Βασιλικής Ανθοκομικής Εταιρείας είναι ταυτόχρονα μια σημαντική κοινωνική και ανθοκομική εκδήλωση. Πανέμορφοι και ευφάνταστοι κήποι δημιουργούνται ειδικά για την εκδήλωση.

 

 

Παρέλαση της Φρουράς της Βασίλισσας

Η Βασίλισσα εορτάζει επίσημα τα γενέθλιά της με την παρέλαση στο Horse Guards όπου οι στρατιώτες της Βασιλικής Φρουράς, φορώντας την γνώριμη κόκκινη στολή τους και το καπέλο από γούνα αρκούδας, πραγματοποιούν μια άψογη επίδειξη, προτού τη συνοδεύσουν στο Μπάκιγχαμ. Η παρέλαση πραγματοποιείται το Σάββατο κοντά στις 10 Ιουνίου.

 

Λεμβοδρομία Οξφόρδης-Κέιμπριτζ

Οι ετήσιοι κωπηλατικού αγώνες ανάμεσα στα δύο πανεπιστήμια καλύπτουν περίπου 6,5 χιλιόμετρα στον Τάμεση. Οι αγώνες αυτοί πραγματοποιούνται κατά τον μήνα Μάρτιο.

 

 

Royal Ascot

Όλη η υψηλή κοινωνία πηγαίνει στις ιπποδρομίες φορώντας ψηλά καπέλα και δημιουργίες κορυφαίων μόδιστρων. Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται τον Ιούνιο.

 

 

Θεατρικά Έργα

Mamma Mia

Το διασκεδαστικό μιούζικαλ των Μπένι Άντερσον  και Μπιόρν Ούλβεους είναι μια ρομαντική κωμωδία βασισμένη σε 22 επιτυχίες των Abba και διαδραματίζεται σε ένα ελληνικό νησί.

 

 Phantom of the opera

Το μιούζικαλ του 1986 του Άντριου Λόιντ Βέμπερ είναι η διασκευή του μυθιστορήματος του Γκαστόν Λερού και διαδραματίζεται στην Όπερα του Παρισιού. Ίσως η διασημότερη παραγωγή του Λόιντ Βέμπερ.

Lion King

Αυτή η ιστορία, η οποία βασίστηκε στην ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων του 1994, έχει αναπλαστεί με τρόπο μαγικό στη σκηνή. Τα κουστούμια των ζώων και τα ειδικά εφέ εντυπωσιάζουν τους πάντες

 

 Evita

Αυτό το διάσημο μιούζικαλ, σκηνοθετημένο από τον Μάικλ Γκράντατζ, συνδυάζει το ιστορικό δράμα και τα ενθουσιώδη φωνητικά. Καταγράφει την άνοδο και πτώση της Εβίτας Περόν, χαρισματικής συζύγου του μεταπολεμικού ηγέτη της Αργεντινής, Χουάν Περόν.

Mary Poppins

Ένα μιούζικαλ βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα και την κλασική ταινία του Ουόλτ Ντίσνεϊ του 1964.Η Μαίρη Πόπινς, η διασημότερη νταντά του κόσμου, ζει σε έναν φανταστικό και μαγικό κόσμο όπου ο,τιδήποτε μπορεί να συμβεί αρκεί να το επιτρέψεις.

 

Ώρα για ψώνια

 

Φυσικά όταν βρεθείτε στο Λονδίνο θα πρέπει απαραιτήτως να περάσετε μια βόλτα τόσο από τα διάσημα καταστήματα της Oxford Street όσο και από τις ανοικτές αγορές στους δρόμους.

 

Harrods

Απαγορεύονται τα σακίδια και τα σκισμένα τζιν! Οι θυρωροί του Harrods διαβεβαιώνουν ότι ακόμα και οι άνθρωποι που εργάζονται στο κατάστημα διαθέτουν το καλύτερο δυνατό γούστο. Η ιστορία αυτού του παγκοσμίως διασήμου πολυκαταστήματος, ξεκίνησε το 1849, όταν ήταν ένα μικρό μπακάλικο και το σημερινό μεγαλοπρεπές κτήριο χτίστηκε το 1905. Ξεχωρίζει ιδιαίτερα τη νύχτα όταν φωτίζεται από 11.500 φώτα. Διαθέτει πάνω από 150 τμήματα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσετε τις πολύ όμορφα διακοσμημένες αίθουσες των τροφίμων με την όμορφη επένδυση στους τοίχους. Πάρτε έναν οδηγό για τους ορόφους στην είσοδο. Ένα αιγυπτιακό μοτίβο διακοσμεί την κεντρική σκάλα στο κάτω μέρος της οποίας υπάρχει μνημείο αφιερωμένο στην Νταϊάνα και τον Ντότι αλ Φαγιέντ.

 

Liberty

Αυτό το όμορφο κτήριο, κατά το ήμισυ ξύλινο χρονολογείται από το 1925. Τα ξύλινα πατώματα και το διακοσμημένο εσωτερικό του αξίζουν το ίδιο ως εμπειρία με τα εκπληκτικά προϊόντα που διαθέτει. Επί σειρά ετών δραστηριοποιείται στο εμπόριο ειδών τέχνης  και χειροτεχνίας και συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως ο Γουίλιαμ Μόρις για το σχεδιασμό των υφασμάτων του. Αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για αντρικά και γυναικεία ρούχα αλλά και για πρωτότυπα δώρα.

 

Hamleys

Οι πέντε ορόφοι του μεγαλύτερου καταστήματος παιχνιδιών του Λονδίνου έχουν ο,τιδήποτε θα ήθελε ένα παιδί, από παραδοσιακές μαριονέτες και παιχνίδια μέχρι γιγάντιες κούκλες, είδη για καλλιτεχνικές δραστηριότητες και διάφορα ηλεκτρονικά hi-tech gadgets. Θα βρείτε πολλά και για κάθε ενήλικα, που συνεχίζει  ατά βάθος να είναι παιδί.

 

Portobello Road

Το Portobello Road, που διασχίζει το Notting Hill, με την ξεχωριστή ποικιλία των μαγαζιών με αντίκες είναι ένα καλό μέρος να περιπλανηθείτε. Είναι ιδιαίτερα όμορφα το Σάββατο, όταν η αγορά συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο. Η αγορά ξεκινά με φρούτα και λαχανικά, ψωμί, λουκάνικα, τυριά και ακολουθούν τα ρούχα και τα διακοσμητικά αντικείμενα. Εκεί μπορείτε να βρείτε και μεταχειρισμένα αντικείμενα σε πολύ καλές τιμές.

 

 

Οι αγορές του Camden

Η αγορά του Camden είναι γεμάτη με πάγκους με ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα. Λίγο πιο πέρα, κατά μήκος του καναλιού, στην Αγορά Camden Lock προσφέρονται κυρίως χειροποίητα και έθνικ προϊόντα. Οι πάγκοι που βρίσκονται στις αποθήκες της Αγοράς Stables έχουν τρόφιμα σε πολύ καλές τιμές. Ανοιχτά μόνο τα Σαββατοκύριακα από τις 8 π.μ έως τις 6 μ.μ.

 

 

The Tea House

Και φυσικά δεν γίνεται να πάτε στην Αγγλία και να μην επιστρέψετε με διάφορες ποικιλίες τσαγιού. Στο Tea House θα βρείτε πάνω από 100 είδη τσαγιού- από μέντα Μαρόκου έως μάνγκο και maracuja-. Στο κατάστημα αυτό μπορείτε να βρείτε πρωτότυπες τσαγιέρες και βιβλία για να διδαχτείτε στην εντέλεια τη γνήσια αγγλική τέχνη της προετοιμασίας του τσαγιού.