Το νέο μου σπίτι

 

Κεντρική Το νέο μου σπίτι Τα πρώτα γράμματα Ακονίζω το μυαλό μου Μελετώ μόνος μου Παίζω και μαθαίνω Επικοινωνία
   

 

Σχολείο, ένα νέο σπίτι !

Το σχολείο αποτελεί για το παιδί πλέον ένα καινούριο σπίτι. Σκεφτείτε πως ένα πολύ  μεγάλο μέρος της ημέρας θα βρίσκεται εκεί με άλλα παιδάκια στην τάξη ή στον προαύλιο χώρο.

  Γι' αυτό:

1. Επισκεφτείτε τον χώρο του σχολείου  και παρατηρήστε μαζί όλες τις όμορφες και πολύχρωμες γωνιές του. Προσπαθήστε, ώστε το παιδί να μπει στο δημοτικό με θετική στάση, απόψεις και προδιάθεση.

2. Καλό θα είναι να του επισημάνετε όλα όσα θα μπορεί να κάνει μόνος του στο σχολείο. Με αυτόν τον τρόπο θα του μεταδώσετε ευχάριστα συναισθήματα για το σχολείο, αφού του εξηγήσετε ότι θα μάθει πολλά καινούργια πράγματα, ότι θα κάνει καινούργιους φίλους, θα αποκτήσει νέες εμπειρίες, θα κάνει ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

3. Τώρα είναι και η κατάλληλη περίοδος να μιλήσετε για τις δικές σας εμπειρίες από το σχολείο και να διηγηθείτε διάφορες ιστορίες, κατά προτίμηση ευχάριστες, ώστε να συνειδητοποιήσει το παιδάκι ότι όλοι έχουν ζήσει την εμπειρία του σχολείου και είναι ευτυχισμένοι γι’ αυτό.

Η καλή αρχή προϋποθέτει και την καλή συνέχεια στην εξαετή πορεία του παιδιού στο δημοτικό. Μπορείτε να συμβάλετε σε αυτό άμεσα και αποτελεσματικά!