|
||
|
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ
Στήθος πάπιας με πατάτες σοταρισμένες με μήλα
Υλικά
4
κομμάτια στήθος πάπιας
Εκτέλεση 1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε τέταρτα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι όπου τηγανίζουμε τα μήλα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και το δεντρολίβανο ή κάποιο άλλο αρωματικό. 2. Βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε τέταρτα. Τις περνάμε από το τηγάνι με βούτυρο και, αν επιθυμούμε, τις καραμελώνουμε με μαύρη ζάχαρη. Ενώ ετοιμάζουμε τα μήλα, αρχίζουμε τη διαδικασία με την πάπια. Αφαιρούμε την πέτσα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για περίπου 4-5 λεπτά την κάθε πλευρά. Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας, αρωματικά, και σβήνουμε με κρασί ή ξύδι. 3. Τοποθετούμε την πάπια σε μια πιατέλα, αφού την κόψουμε σε λεπτές φέτες. Συνοδεύουμε με τις πατάτες. Γαρνίρουμε με τα μήλα ...και σερβίρουμε.
Πουτίγκα γαλλική
Υλικά
Η γαλλική κουζίνα ιδιαίτερη. Δοκιμάστε περισσότερες συνταγές. Η ελληνική - μεσογειακή κουζίνα είναι εξίσου ανταγωνίσιμη. Δοκιμάστε νέες γεύσεις.
|
|