Κεντρική
ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚH ΜΑΤΙΑ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
ΣΠΟΥΔΕΣ
ΛΕΞΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΜΝΗΜΕΙΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
ΕΙΚΟΝΕΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

 

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ

 

Στήθος πάπιας με πατάτες σοταρισμένες με μήλα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά

 

4 κομμάτια στήθος πάπιας
4 μήλα
4 μεγάλες πατάτες
1-2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο (ανάλογα με το μέγεθος των μήλων)
1 κουταλιά της σούπας πολτό ντομάτας
4 κουταλιές κρασί ξύδι
4 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη (αν θέλετε να καραμελώσετε τις πατάτες)
αλάτι και πιπέρι
δεντρολίβανο, θυμάρι ή δάφνη

 

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε τέταρτα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι όπου τηγανίζουμε τα μήλα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και το δεντρολίβανο ή κάποιο άλλο αρωματικό.

2. Βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε τέταρτα. Τις περνάμε από το τηγάνι με βούτυρο και, αν επιθυμούμε, τις καραμελώνουμε με μαύρη ζάχαρη. Ενώ ετοιμάζουμε τα μήλα, αρχίζουμε τη διαδικασία με την πάπια.

 Αφαιρούμε την πέτσα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για περίπου 4-5  λεπτά την κάθε πλευρά. Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας, αρωματικά, και σβήνουμε με κρασί ή ξύδι.

3. Τοποθετούμε την πάπια σε μια πιατέλα, αφού την κόψουμε σε λεπτές φέτες. Συνοδεύουμε με τις πατάτες. Γαρνίρουμε με τα μήλα ...και σερβίρουμε.

 

 

Πουτίγκα γαλλική


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά


1 τσουρέκι μεγάλο (κατά προτίμηση λίγο μπαγιάτικο)
2 βαζάκια μαρμελάδα της προτίμησής σας
1 μήλο
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι γάλα
2 αυγά
4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση


Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες πάχους περίπου 2 εκατοστών. Στρώνουμε στον πάτο μιας τετράγωνης φόρμας ή ενός ταψιού φέτες τσουρεκιού. Σκεπάζουμε το τσουρέκι με τη μαρμέλαδα. Τρίβουμε το μήλο. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες τσουρεκιού. Χτυπάμε στο σέικερ τη ζάχαρη με το γάλα και τα αυγά και περιχύνουμε. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για ένα βράδυ. Πριν ψήσουμε ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180 βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά.

 

Η γαλλική κουζίνα ιδιαίτερη. Δοκιμάστε περισσότερες συνταγές.

Η ελληνική - μεσογειακή κουζίνα είναι εξίσου ανταγωνίσιμη.

Δοκιμάστε νέες γεύσεις.

 

 

 

Επάνω ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΓΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΡΑΣΙΑ