ΚΕΝΤΡΙΚΗΤΙ ΕΙΝΑΙΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

 

 

 

 

  Social Networking

 

 

 

 

 

                                     

  Media Sharing

 

 

 

  Social Bookmarking

                              

 

 

 

                                  

 


        
Twitter


Το Twitter είναι μια δωρεάν social network και micro-blogging υπηρεσία, η οποία επιτρέπει στους χρήστες του να γράφουν σύντομα μηνύματα και να διαβάζουν τα μηνύματα άλλων χρηστών της υπηρεσίας (γνωστά ως tweets). Βοηθάει τους χρήστες να επικοινωνούν μεταξύ τους απαντώντας σε μια ερώτηση: "Τί κάνεις τώρα;" (και όχι μόνο). Το Twitter όμως, έχει μετεξελιχθεί σε έναν χώρο, όπου χρήστες από όλο τον κόσμο, γράφουν τις σκέψεις τους ή πράγματα που θεωρούν ενδιαφέροντα και θέλουν να τα μοιραστούν με όσους έχουν επιλέξει να τους ακολουθούν. Τα μηνύματα αυτά των χρηστών είναι μηνύματα κειμένου και πρέπει να είναι το πολύ μέχρι 140 χαρακτήρες. Από προεπιλογή είναι δημόσια ορατά σε όλους τους χρήστες μέσω της αναζήτησης, ωστόσο οι αποστολείς μπορούν να περιορίσουν την λειτουργία αυτή θέτοντας μια λίστα από χρήστες οι οποίοι θα μπορούν να τα δούν.

Ένας χρήστης για να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τα tweets κάποιου άλλου χρήστη πρέπει να τον «ακολουθεί», όπως λέμε στην γλώσσα του Twitter. Όλοι οι χρήστες μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν tweets μέσω της ιστοσελίδας του Twitter, από συμβατές εξωτερικές εφαρμογές αλλά και μέσω της υπηρεσίας γραπτών
μηνυμάτων (SMS) που διατίθενται σε ορισμένες χώρες .

Από τη δημιουργία του το 2006 από τον Jack Dorsey, το Twitter έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής υπηρεσία και σήμερα διαθέτει περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Πολλές φορές μάλιστα παρουσιάζεται ώς το «SMS του Διαδικτύου».

Link : www.twitter.com